FőoldalÜzletSvédországban már a karácsonyi ajándékokat is robot csomagolja
2015. december 10., csütörtök ::

Svédországban már a karácsonyi ajándékokat is robot csomagolja

Az advent heteiben YuMi, az ABB együttműködő kétkarú robotja gyakran feltűnik majd a svéd televízióban. A Media Markt YuMit választotta karácsonyi kampánya reklámarcának, hogy felkeltse a vásárlói figyelmét. Karácsony előtt több olyan reklámfilmet is műsorra tűznek, amelyekben YuMi karácsonyi ajándékokat fog csomagolni

A filmszereplésen túl, YuMi Karácsony előtt a svédországi Média Markt 18 üzletében is megjelenik, hogy becsomagolja a vásárlók ajándékait. A reklámkampányban a Media Markt az ABB robotjának az „Ajándékcsomagoló” nevet adta.

„Az ABB-vel való együttműködésünk és YuMi a két fél technológia iránti lelkesedésére vezethető vissza” – mondja Mia Lund Hanusek, a svédországi Media Markt marketing igazgatója. „Az ajándékok becsomagolásában segédkező YuMi-t azért választottuk a reklámkampány főszereplőjének, hogy vásárlóink számára emlékezetes legyen, hogy nálunk vásároltak. A robot szerepeltetése arra is kiváló alkalmat teremt, hogy bemutassuk, mit tudnak a legújabb generációs robotok.”

YuMi, melynek neve a „you” and „me”, a te és én szavakból jött létre, az ember és a robotok közötti együttműködés többéves kutatómunkájának eredményeit testesíti meg. Az ABB együttműködő kétkarú robotja rugalmas kezekkel (megfogó szerkezetekkel) és csúcstechnológiájú robotvezérléssel rendelkezik. A robotot apró alkatrészek összeszereléséhez fejlesztették ki. Beépített biztonsági jellemzőinek köszönhetően a robot érzékelni tudja, ha neki ütközik valaminek, vagy valami az útjába kerül, ezért biztonsági kerítés nélkül is üzemeltethető.

„YuMi-val az együttműködő robotok új korszaka veszi kezdetét, egy olyan korszak, amelyben emberek és robotok együtt dolgoznak ugyanazon a feladaton” – mondja Joakim Rosenqvist, az ABB Robotika értékesítési igazgatója. “Nagyszerű érzés, hogy a legújabb technológiai fejlesztéseinkkel magunk is formálhatjuk ezt az új korszakot, és a Media Markttal karöltve bemutathatjuk a korszak egyik előfutárát, YuMi-t.”

YuMi csomagol

Az ABB honlapja

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény