FőoldalÜzletMégis kifizeti a Samsung az Apple kárát
2015. december 10., csütörtök ::

Mégis kifizeti a Samsung az Apple kárát

A koreaiak 2011 óta próbálják minél olcsóbban megúszni

Újabb fordulat történt az Apple és a Samsung közötti szabadalmi perben: a két cég közös nyilatkozatot adott be egy kaliforniai bíróságon. Ebben az áll, hogy a Samsung beleegyezett 548 millió dollár kifizetésébe az állítólagos szabadalomsértés miatt - pedig 2012-ben már megállapította a bíróság, hogy a dél-koreai mobilgyártó több mint egymilliárd dollárral lóg a kaliforniai riválisának.

A hatalmas perben mindkét cég szabadalombitorlással vádolta meg a másikat. Ezek a szabadalmak a modern okostelefonok néhány kulcsfontosságú tulajdonságát írják le, például azt a módot, ahogyan a szoftvereket használni tudjuk, illetve néhány dizájn koncepció is érintett volt.

Eredetileg az Apple 2,75 milliárd dollárt akart elperelni a Samsungtól, de a 2012-es ítélet ennél jóval kevesebbet ítélt meg neki. A két cég folytatta a jogi csatát, mígnem 2014-ben elhatározták, hogy dobják a nemzetközi pert, és csak az USA-ra fókuszálnak. Az 548 milliós összeget már a szövetségi fellebbviteli bíróság határozta meg. A Samsung megpróbált új tárgyalást kérni, de ezt a kérését elutasították, tehát nem maradt más lehetőség, mint hogy fizessen, vagy fellebbezzen az USA Legfelsőbb Bíróságára. Nagy valószínűséggel ez utóbbi fog megtörténni, amit sokan mások is szeretnének látni. Olyan nagy cégek támogatják a Samsung ügyét, mint a Facebook, a Google és az eBay, mert ha az Apple nyer, az alapján újabb perek indulhatnak az iparágban, és szerintük ez károsan befolyásolná a modern technológia fejlődését.

Ami pedig a közös megegyezést illeti, a Samsung azt is hozzátette a maga részéről, hogy az összeg részének vagy az egészének visszatérítésére fenntartja a jogát. Az Apple megtarthatja a pénzt, de vissza kell adnia, ha később érvénytelenítik a perben említett szabadalmakat, vagy esetleg a Samsung fellebbezés után megnyeri a pert. Ugyanakkor az Apple vitatja, hogy a Samsungnak bármilyen joga lenne a pénz visszatérítésére, de ezt a véleményét nem kívánta kommentálni.

Forrás

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény