FőoldalÜzletEgyüttműködés az új-generációs elektromos járműtöltési szolgáltatásokban
2015. november 12., csütörtök ::

Együttműködés az új-generációs elektromos járműtöltési szolgáltatásokban

Az ABB és a Microsoft Corporation bejelentette, hogy új, globális hozzáférésű elektromos járműveket (EV) kiszolgáló gyorstöltő szolgáltatási platformot hoznak létre. Az ABB piacvezető EV-gyorstöltő állomásait a Microsoft Azure felhőalapú szolgáltatásaival kombináló platform az ABB vevői számára nagyobb stabilitást, globális skálázhatóságot és magas szintű irányítási szolgáltatásokat biztosít majd. Az együttműködés a jövőbeni innovációk elősegítése érdekében nagy hangsúlyt helyez a gépi tanulásra és a prediktív elemzési képességekre

„A platform teljesítménye és stabilitása alapfontosságú tényező az elektromos járművek modern, adatforgalmat igénylő töltőállomásának sikeres üzemeltetése szempontjából. A Microsofttal folytatott együttműködésnek köszönhetően az ABB best-in-class (kategóriájában a legjobb) művelteket és innovatív, magas szintű szolgáltatásokat, azaz a dolgok, a szolgáltatások és az emberek integrált hálózatát („Internet of Things, Services and People") tudja majd kínálni a vevői számára"mondta Pekka Tiitinen, az ABB Gyártásautomatizálás és Hajtások divíziójának a vezetője. „A Microsofttal kialakított partnerség számunkra olyan megoldásokat nyújt, amik biztosítják rendszereink méretezhetőségét és azt a globális dinamizmust, amelyre támaszkodva – összhangban a Next Level növekedési stratégiánk célkitűzéseivel – jobban ki tudjuk majd szolgálni az elektromos járművek töltési infrastruktúrája iránt mutatkozó növekvő keresletet a világ vezető autóipari piacain."

Számos autómárka gyártóberuházásokat hajt végre a dinamikus, „teljes mértékben elektromos" járművek piacán, amelyen jövőre új modellek megjelenése várható. A Hybrid Cars portál egyik jelentése szerint a világszerte értékesített elektromos járművek száma túllépte az 1 milliót, és ezeknek a járműveknek több mint a felét az elmúlt tizennégy hónapban vásárolták.

Az elektromos járművek számának világszerte tapasztalható növekedése együtt jár a fejlett töltő- és energetikai infrastruktúra kiépítésével. Jelenleg 106 000 nyilvános hozzáférésű EV-töltőállomás működik a világon, és a Navigant Research prognózisa szerint az elektromos járművek töltési szolgáltatásaiból származó 2015 évi 152,6 millió dolláros globális árbevétel 2023-ra 2,9 milliárd dollárra nő majd.

„Napjainkban a mobil- és felhőalapú felhasználások felé orientálódó, ún. „mobile-first" és „cloud-first" világban élünk, és az ennek megfelelő tendenciák egyre erősebben jelentkeznek az elektromos járművek globális piacán is," mondta Peggy Johnson, a Microsoft üzletfejlesztési vezetője. „Az ABB-vel kötött partnerség jól illeszkedik azon törekvéseink sorába, hogy egy intelligens, felhőalapú platformot, környezetet építsünk ki. Arra számítunk, hogy a technológiánk és a szolgáltatásaink egyedi, versenyelőnyt biztosító tulajdonságokkal gazdagítják majd az ABB által fejlesztett megoldásokat."

A két cég közötti együttműködés eredményeként az ABB összes töltője a Microsoft Azure felhőalapú platformjára fog csatlakozni, és értéknövelő szolgáltatásokkal fog bővülni, így lehetővé válik, hogy az üzemeltetők, a gyártók és a partnerek egyaránt kiaknázhassák a világszínvonalú platform kínálta előnyöket.

Az ABB és a Microsoft a két cég közös EV-töltő szolgáltatási platformját a németországi Münchenben, október 20–22. között megrendezett eCarTec kereskedelmi vásáron mutatta be. Az eCarTec a világ legnagyobb, e-mobilitásra és hibrid üzemű járművekre szakosodott vására.

Az ABB honlapja

Kovács Péter

Az Elektronet magazin főszerkesztője...

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény