FőoldalÜzletKicsi és könnyű „jövőkész” megoldások a Delltől
2015. november 03., kedd ::

Kicsi és könnyű „jövőkész” megoldások a Delltől

A Dell a Dell World-ön bejelentette az elmúlt öt év legerősebb üzleti OptiPlex kínálatát és a Wyse 5050 AIO VMware zéró klienst. Az eseményen bemutatkoztak az új felhőalapú, többfunkciós nyomtatók is, amelyek igazodnak a jövő munkaerejének egyre változó elvárásaihoz. A Dell a tervezés során azoknak az üzletembereknek az igényeit tartotta szem előtt, akik sokat utaznak, és aktívan használják a technológiai újdonságokat

Az új kialakításnak köszönhetően a munkatársak problémamentesen érhetik el a kulcsfontosságú adatokat és a munkavégzéshez nélkülözhetetlen alkalmazásokat, így még hatékonyabban tudnak dolgozni. Az új termékek mellett a Dell Services egyre többet fektet mobilitást segítő alkalmazásokba és stratégiákba, hogy az üzleti felhasználók rugalmasan, mégis hatékonyan végezhessék munkájukat.

„Meg akarjuk határozni a PC jövőjét. Minden korábbinál többet fektetünk ebbe az üzletágba, és olyan új fejlesztéseket dobunk piacra, amelyek átalakítják a személyi számítógépek szerepét, legyen szó ultramobil 2 az 1-ben modellekről, vékonyvagy zéró kliensekről, esetleg asztali gépekről" – mondta Jeff Clarke, a Dell ügyfélmegoldásokért felelős operatív alelnöke.

Az új Dell OptiPlex asztali gépek optimalizálják a modern munkahelyet

Az OptiPlex PC palettája a világ legbiztonságosabb vállalati számítógépeit kínálja, amelyek a Dell Data Protection programcsomag vezető végpontvédelmi megoldásaival is elérhetőek, így átfogó titkosítást, továbbfejlesztett hitelesítést és csúcskategóriás kártevővédelmet biztosítanak. Az Intel Core vPro processzor és a Client Command Suite programcsomag pedig arról gondoskodik, hogy az OptiPlex termékek a világ legkönnyebben kezelhető üzleti számítógépei legyenek. A Dell ProSupport Plus és a Configuration & Deployment Services szolgáltatás mindehhez vállalati szintű támogatást biztosít.

A most bemutatott, teljes átalakításon átesett OptiPlex portfólió megoldásainak kisebb, gyorsabb és energiahatékonyabb Micro Form Factor, Small Form Factor, Mini Tower és All-in-One kialakításai megváltoztatják az üzleti számítógépekről kialakult képet. A gyorsan fejlődő munkaerő kiszolgálásához a vállalkozásoknak olyan technológiákba kell beruházniuk, amelyek lehetővé teszik, hogy az alkalmazottak gyorsabban dolgozzanak, jobb döntéseket hozzanak, hatékonyabban végezzék munkájukat, és könnyebb legyen az együttműködés. Ennek ellenére a Dell több mint 200 millió vállalati ügyfele négy évnél régebbi számítógépeken dolgozik.

Az új OptiPlex számítógépek funkciói a korábbi generációkhoz képest jelentősen fejlődtek, például:

  • a 6. generációs Intel Core vPro processzorokkal felszerelt OptiPlex 7040 70 százalékkal nagyobb teljesítményt nyújt, mint az öt évvel korábbi rendszer.
  • a memóriakapacitás megduplázódott a korábbi generációs megoldásokhoz képest.
  • a tárolási kapacitás négyszer nagyobb az előző generációs modellekénél.
  • az új OptiPlex 7040 Small Form Factor modell áramfogyasztása akár 63 százalékkal is alacsonyabb lehet.
  • háttérzaja pedig mintegy 32 százalékkal csökkent.

A teljesítménynövekedésnek és a szolgáltatásoknak köszönhetően az OptiPlex asztali gépei új szerepet töltenek be a mobilitásra épülő világban. A portfólió egy új együttműködést biztosító és konferenciakezelési megoldást is kínál, amellyel vezeték nélküli kapcsolaton keresztül is biztonságosan bonyolíthatunk le értekezleteket. Mindez az OptiPlex 7040 Microval is megvalósítható, amely a hatodik generációs Intel Core vPro processzorokra épül és Intel Unite szoftverrel büszkélkedik. A helyszínen tartózkodó és a távolról dolgozó munkatársak is ugyanazt a tartalmat láthatják, így a jelen lévők és a telefonon bejelentkezők is tarthatnak előadást, a résztvevők készíthetnek feljegyzéseket, vagy továbbíthatnak fájlokat. Mindehhez csatlakozókra és adapterekre sincs szükség.

Az új OptiPlex termékek kisebbek, így helytakarékos megoldást kínálnak az irodák számára, amelyek igyekeznek a jövő kihívásainak megfelelő munkakörnyezetet kialakítani. A Mini Tower például 43 százalékkal kisebb az előző generációs modellnél. Ha egy vállalat 10 000 korábbi gépet cserél le Micro asztali gépekre, akkor mintegy 715 négyzetméter értékes munkaterületet szabadíthat fel. A termékek könnyebb összehasonlítása és kiválasztása érdekében a frissített termékválaszték új 3000/5000/7000-es modellszámozási struktúrát használ. Az új termékek közé az alábbiak tartoznak:

  • OptiPlex 7040: Vállalati modell, prémium felügyelettel és biztonsággal. Bővíthetőség, különálló grafikus vezérlők, két merevlemez, három kijelző jellemzi, mindez egy innovatív és kisméretű házban.
  • OpltiPlex 5040: Teljes értékű vállalati asztali számítógép kiváló teljesítménnyel, a kategóriájára jellemző legnagyobb biztonsággal és kezelhetőséggel, illetve üzleti szempontból kulcsfontosságú szolgáltatásokkal.
  • OptiPlex 3040: Olyan üzleti számítógép, amely kiemelkedő biztonságot, kezelhetőséget és teljesítményt biztosít a kategóriájában legalacsonyabb kezdőáron.
  • OptiPlex 24 All-In-One, 7000 (7440): A világ egyik legbiztonságosabb all-in-one megoldása rendkívül vékony és prémium minőségű kialakításban, 23,8 hüvelykes FullHD kijelzővel és választható 4K UltraHD kijelzővel.
  • OptiPlex 22 All-In-One OptiPlex 3000 (3240): All-in-one élmény vállalati teljesítménnyel, hatékonysággal és új 21,5 hüvelykes Full HD kijelzővel.

Wyse 5050 AIO: kiemelkedő teljesítmény és elegáns formavilág

A Dell felhőalapú kliensmegoldásai számos iparágban működő ügyfél igényeinek is megfelelnek, az egészségügytől az oktatáson át a pénzügyi és a kormányzati területig. Ezekben az iparágakban olyan virtuális megoldásokra van szükség, amelyek a teljesítmény megőrzése mellett segítenek az alkalmazások és adatok biztonságos továbbításában az adatközpont és a végpont között. Az IDC szerint a Dell volt a vékony- és terminálkliensek első számú szállítója 2014-ben, és 2015-ben eddig több vékonyklienst értékesített, mint bárki más a világon. A Wyse 5050 AIO zéró klienst a VMware-környezetekhez fejlesztették ki, és mivel nem nyújt számottevő támadási felületet a vírusok és kártevők számára, biztosítja azt a hatékony védelmet, amire a vállalkozásoknak szükségük van.

  • Kiemelkedő teljesítmény, egyedülálló funkciók: A Wyse 5050 AIO kijelzője élénk színeket biztosít, 23,6 hüvelykes, Full HD felbontású. A hatékony PCoIP-technológiának köszönhetően minden USB-perifériával kompatibilis, kiváló multimédiás képességekkel rendelkezik, és támogatja a nagy felbontású 3D grafikák és fejlett alkalmazások, például a CAD vagy a videó szerkesztő program használatát.
  • Könnyen üzembe helyezhető és futtatható: A Wyse zéró kliens beavatkozást nem igényel, és távolról is lehet felügyelni a Wyse Device Managernek köszönhetően. Továbbá Dell BIOS-támogatással is rendelkezik, így a rendszergazdák módosíthatják a hardver működését. Az egyszerű, egykábeles kialakítás és a használatra kész automatikus beállítás rendkívül megkönnyíti az AIO zéró kliens üzembe helyezését.
  • Elegáns formavilág: A Wyse 5050 AIO kifejlesztése során az eddigi legsikeresebb Dell 24 hüvelykes monitor, a P2414H kialakítását vették alapul. A zéró kliens a monitor hátulján helyezkedik el, a tápegység pedig beépített, így az 5050-es elegánsan, zavaró elemek nélkül helyezhető el az íróasztalon. Összesen hat – a ház oldalán négy – könnyen elérhető USB-port található rajta, a zéró kliens alapja pedig elforgatható és leválasztható, így a készüléket rugalmasan és kényelmesen lehet elhelyezni.

A Dell bejelentette a Wyse Cloud Client Manager legújabb, 9-es kiadását is. Ez egy olyan felhőalapú felügyeleti platform, amely egyetlen konzolról kezel vékonyklienseket, mobilkészülékeket és mobil munkahelyeket. Ennek a változatnak a kiadásával a Dell központosított jelentéskészítéssel könnyíti meg az eszközök kezelését, és leegyszerűsíti a különböző irodák egységes irányítását. Továbbá az új szoftver lehetővé teszi a rendszergazdák számára, hogy az eszközöket többszintes csoportokba rendezzék, és az egyes csoportok felügyeletét szerepköralapú hozzáférés-vezérléssel delegálják az arra meghatalmazottaknak. Mindezek mellett ez a kiadás még fejlettebb felügyeleti képességeket biztosít az Android, Windows és iOS platformokhoz: támogatja az iOS9 és a Windows 10 rendszereket, és fejlettebb felügyeleti funkciókkal bír.

A Dell Document Hub és a többfunkciós nyomtatók

A Dell az üzleti ügyfeleknek biztosított teljes körű megoldásait bővítette, és bemutatta az új, H, illetve S sorozatba tartozó többfunkciós nyomtatókat, amelyek mérettől függetlenül megfelelnek a vállalkozások igényeinek.
Mivel az alkalmazottak 64 százaléka munkáját legalább részben otthonról végzi, és az asztali gépek használóinak legalább fele más eszközöket is használ, az irodákban olyan nyomtatási kapcsolatokat kellett kialakítani, amelyek alkalmazkodnak a munkatársak tartózkodási helyéhez és az általuk használt eszközökhöz. Az új H sorozatú nyomtatókon (a H625cdw, H825cdw és H815dw modellek) a Dell Document Hub alkalmazással az ügyfelek egyszerre több felhőalapú tárolási szolgáltatáshoz is hozzáférnek, például a Dropboxhoz, a Boxhoz, a Google Drive-hoz, a Salesforce-hoz vagy az Evernote-hoz a könnyebb megosztás és nyomtatás érdekében. A nyomtatók közvetlen hozzáférést biztosítanak a Document Hubhoz a nyomtatóról vagy az irodához kötött alkalmazottak számítógépeiről, a máshol tartózkodó munkatársak pedig mobileszközükön vagy számítógépükön telepített alkalmazásként férhetnek hozzá ahhoz. A nyomtatókon WiFi is könnyen beállítható, amely ideális megoldás a kisebb szervezeteknek, és a kisméretű informatikai részleggel vagy anélkül dolgozó kis-, közép- és mikrovállalkozásoknak.

Az S sorozat okos/multifunkciós nyomtatói (az S2825cdn és S2815dn modellek) a nagyobb vállalkozások fokozottabb biztonsági igényeihez alkalmazkodnak. Beépített biztonsági funkciókat nyújtanak, biztosítják a könnyű, helyszíni szkennelést a SharePointba, valamint a nyomtatást Andorid- és iOS-eszközökről a Dell Document Hub alkalmazás segítségével.

Teljes mértékben felügyelt és automatizált mobil megoldások

A Dell Services segíti a vállalkozások átállását egy mobil rendszerre a folyamat bármely fázisában, ezért a legmodernebb technológiákkal és szakértelemmel támogatja a mobil végpontok és az alapul szolgáló infrastruktúra telepítését és kezelését. A Dell Mobility Services egységesített teljes körű megoldás automatizáló képességekkel és kategóriájában vezető biztonsági és felügyeleti technológiákkal. Védi az ügyfelek adatait, illetve mobilissá teszi az alkalmazásokat, javítja a végfelhasználói élményt, és nagyobb kontrollt biztosít az alkalmazások, adatok és eszközök felett.

A vállalat stratégiájának részeként a Dell Services a Usablenet, egy vállalati mobil stratégiákra és végrehajtásukra koncentráló technológiai szolgáltató cég rendszerintegrátora lett. Azzal, hogy a Dell teljes körű megoldásai kiegészülnek a Usablenet mobil platformjával, az ügyfelek hozzáférést nyernek mobil webhelyekhez, alkalmazásokhoz és terhelés specifikus vállalati mobilitási megoldásokhoz. A Usablenet partnereként a Dell Services teljes körű mobil és többcsatornás megoldásokat nyújt, a felhasználói élmény kialakításától az adatintegráción keresztül a mobil weboldal és alkalmazások fejlesztéséig, megvalósításáig és támogatásáig. A Dell Services kínálata olyan iparág-specifikus vállalati megoldásokkal egészült ki, amelyek a Usablenet platformján alapuló szolgáltatásokat tartalmaznak, például:

  • UX szolgáltatása mobil felhasználói élmény tervezéséhez és a kapcsolódó kutatásokhoz;
  • Mobile Experiences, amely magában foglalja a fogyasztói mobil webhelyeket, alkalmazottak hatékonyságát növelő alkalmazásokat, illetve a vállalati alkalmazásokat, és interaktív kioszk élményt;
  • API-k és webes szolgáltatások a többcsatornás alkalmazások használatához és a korábbi rendszerek integrációjához.

Az egészségügy átalakítása mobil megoldásokkal

Az egészségügy remek példa arra, hogyan lehet a Dell szolgáltatásait és szakértelmét hasznosítani. Az egészségügyi szolgáltatók számára kiemelten fontos a rugalmasság és a hozzáférés az adatokhoz. A Dell sikerét igazolja, hogy a Gartner sorozatban a hatodik évben is a vezető egészségügyi szolgáltatók közé sorolta. Az egészségügyi szakértelemnek, a partneri kapcsolatoknak és a több mint 200 tagból álló globális Mobile Apps Services csapatnak köszönhetően a Dell Services forradalmasítja a betegellátást, valamint a betegek bevonását, és egyre hatékonyabb munkafolyamatokat eredményez.

A Dell olyan „gyorsítókat" alakított ki, amelyek segítségével a szolgáltatók és az egészségbiztosítás területén működő ügyfelek gyorsan bevezethetik saját márkás mobil alkalmazásaikat. Ezek a kezdőkészletre épülő alkalmazások használatra kész, beépített funkciókkal rendelkeznek, amelyek a helyszínen és attól távol is információkkal látják el a betegeket. A szolgáltatók lehetővé tehetik, hogy a betegek hozzáférjenek saját egészségügyi adataikhoz, kapcsolatba léphejenek az ápolói csapattal, és maguk ellenőrizzék egészségi állapotukat. A Dell virtuális vizitmegoldásokat is elérhetővé tesz ügyfelei számára, így a betegek bárhol és bármikor használatba vehetik az egészségügyi szolgáltatásokat, és távoli betegmegfigyelési megoldásokat is biztosít, így a minimálisra csökkentik a visszaeső betegek számát és a krónikus betegek ellátási költségeit.

A Dell honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény