FőoldalÜzletIfjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny középiskolásoknak
2015. október 02., péntek ::

Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny középiskolásoknak

A Magyar Innovációs Szövetség (MISZ) 25. alkalommal hirdette meg középiskolások számára, az Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyt, az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az MTVA közreműködésével, 2015. szeptember 30-án, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (SZTNH) Konferenciatermében

Elsőként dr. Pakucs János, a szervezőbizottság elnöke és a MISZ tiszteletbeli elnöke köszöntötte a vendégeket és bejelentette a jubileumi, 25. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny meghirdetését, ill. feltételeit. Kiemelte, hogy főként olyan kreatív fiatalokat keresnek, akik felismertek valamilyen műszaki, természettudományos problémát, és van saját ötletük a megoldásra is. Hozzátette, hogy a fiatalok ne takarékoskodjanak a tudás hasznosításával, mert ez az egyetlen dolog, amely nem kopik el. (A részletes felhívás a következő linken érhető el, illetve a www.innovacio.hu portálunkon olvasható.)

Ezt követően Dr. Pálinkás József, társfővédnök, az NKFI Hivatal elnöke képviseletében Friedler Ferenc, elnökhelyettes tartotta meg bevezető előadását. Beszélt arról mi szükséges a szakmai karrierhez. A (diplomás) fiatalok legyenek motiváltak, tudjanak csapatban dolgozni, beszéljenek jól angolul és legyenek műveltek. Ezen a versenyen a fiatalok egy nagyon fontos hatodik tényezőt tudnak kifejleszteni, mégpedig a kreativitást.

Czunyiné dr. Bertalan Judit, államtitkár, a Verseny fővédnöke képviseletében Sipos Imre, helyettes államtitkár az EMMI nevében köszöntötte a meghívottakat, és az ifjúsági versenyek szerepéről beszélt az elmúlt 25 évben. Kiemelte, hogy verseny találkozási pontja a köznevelésnek, tudásnak, nyelvismeretnek, kreativitásnak. Ezenkívül a személyiségnek, a kitartásnak, kommunikációnak és az énképnek. Remélhetőleg találkozási pontja lesz a továbbiakban is a tehetségnek, a pályaválasztásnak és a karriernek is. El kell érni, hogy minél több oktatási intézmény csatlakozzon.

Az esemény második felében Ivánka Gábor, zsűritag bemutatta a következő négy, az Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyen korábban díjazott fiatalt, akik 5-5 percben beszéltek sikereikről, és bemutatták munkájukat:

  • Király Szilvia (Építsünk ereket őssejtekből)
  • Bálint Karola (ShopMap, avagy tablet a bevásárlókocsin)
  • Perez-Lopez Áron Ricardo (A fehérjék hálózatai kis mellékhatású gyógyszerek kifejlesztésében)
  • Pázmándi Zsolt Péter (Részecskék mérése TPC detektor segítségével).

Ezt követően dr. Bendzsel Miklós, az SZTNH elnöke átnyújtotta Póka Károlynak a Dr. Kamilo Feher-díjat, „Exoskeleton kesztyű" című munkájáért. A díjat kizárólag az Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyek díjazottjai kaphatják, a díjjal járó összeg azt hivatott elősegíteni, hogy a fiatal, nemzetközi téren is szabadalmaztathassa találmányát.

Zárszavában Dr. Bendzsel Miklós elmondta, hogy a tehetség segítésére és a tehetséggondozásra van a legnagyobb szükség Magyarországon.

A projekt a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapból nyújtott főtámogatással valósul meg.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény