FőoldalÜzletA GE felavatta kibővült Aviation-üzemét Veresegyházon
2015. szeptember 30., szerda ::

A GE felavatta kibővült Aviation-üzemét Veresegyházon

A GE megnyitotta a repüléstechnikával foglalkozó Aviation üzletágának kibővült veresegyházi üzemét. A 4 600 négyzetméteres új csarnokkal a GE Aviation közel megduplázta az üzem méretét, tovább bővítve ezzel a repülőgép-hajtóművek alkatrészeinek javításával foglalkozó egység kapacitását. A GE Aviation ugyancsak veresegyházi üzemében alakítja ki az üzletág új technológiai központját, ahol az alkatrész-helyreállítási eljárások és technológiák továbbfejlesztése folyik majd. A bővítés összesen 25 új munkahelyet teremt, ebből 5 mérnöki pozíció, amivel 320 főre növekszik a GE Aviation veresegyházi üzemében foglalkoztatottak száma

„Büszkén nyitjuk meg kibővített veresegyházi üzemünket, amelynek köszönhetően továbbra is meg tudunk felelni ügyfeleink egyre növekvő elvárásainak" – mondta Tony Aiello, a GE Aviation alelnöke. „A most megnyitott új csarnokkal az üzem területe több mint 10 000 négyzetméterre bővül. A GE továbbra is versenyképesnek tartja Magyarországot és a közép-kelet-európai régiót, mind az innováció, mind pedig a gyártókapacitás szempontjából, mindezek hajtóerejét a képzett és lelkes munkaerő biztosítja. A bővítés egy fontos lépés a GE számára, amellyel tovább erősíti jelenlétét Magyarországon" – tette hozzá.

A GE Aviation 2000 áprilisában Veresegyházon nyitotta meg a repülőgép-hajtóművek alkatrészeit javító üzemét, amely a GE összes európai hajtóműszervizét támogatja. A hazai egység indulása óta a GE Aviation-üzletág folyamatosan növelte bevételét és megnégyszerezte munkatársai számát Magyarországon. A gyáregység hegesztési, keményforrasztási, plazmaszórási, hőkezelési és forgácsolási eljárások alkalmazásával a legfejlettebb repülőgép-hajtóművek – többek között a GEnx és a GP7000 – javítását is végzi, amelyeket a Boeing 787 és az Airbus 380 típusú gépei használnak.

A növekvő piaci igények kielégítése érdekében az üzletág most tovább növeli hazai kapacitását. A GE Aviation 1,67 milliárd forintot fektetett be az üzem bővítésébe, valamint 1,1 milliárd forintot a berendezések és a technológia fejlesztésébe, hogy tovább támogassa a folyamatos növekedést. A veresegyházi üzemben megvalósult fejlesztés helyi és világszintű technológiai kapacitásbővítést jelent. A kibővített üzem továbbra is a legmodernebb javítási szolgáltatásokkal látja el vevőit világszerte.

Az innováció és a komplex technológiai megoldások fejlesztése mindig is meghatározó sarokkövei voltak a vállalat üzleti stratégiájának. A GE Aviation ugyancsak veresegyházi üzemében alakítja ki az üzletág új technológiai központját, ahol a repülőgép-hajtóművek alkatrész-javítási eljárásainak és technológiáinak továbbfejlesztése zajlik majd. A GE Lighting, Water és Healthcare üzletága után ez a negyedik technológiai központ, amelyet a vállalat Magyarországon hoz létre.

„A GE több mint 25 éve Magyarország elkötelezett és megbízható partnere. Ez idő alatt a folyamatosan fektetett be annak érdekében, hogy modern és versenyképes ipari bázist alakítson ki magának az országban, ahonnan 99 százalékban a világpiacra termel. A ma bejelentett beruházás része a GE erőfeszítéseinek, hogy a közép-kelet-európai régiót a globális piacra termelő gyártótevékenysége mellett innovációs központként pozícionálja újra"mondta Joerg Bauer, a GE Hungary elnöke.

A GE a legnagyobb amerikai befektető, a vállalat Magyarországon több mint 10 000 munkatársat foglalkoztat. A cég idehaza 12 gyárat, négy technológiai központot és egy Globális Üzleti Szolgáltató Központot üzemeltet.

A GE honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény