FőoldalÜzletA Kutatók éjszakáján fejeződött be a 24. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny
2015. szeptember 30., szerda ::

A Kutatók éjszakáján fejeződött be a 24. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny

A hazai versenyen kiemelkedően szerepelt tehetséges fiatalok számos nemzetközi rendezvényen vettek részt és értek el kimagasló sikereket, többek között az EU Fiatal Tudósok Versenyén, a fenntarthatósági olimpián az USA-ban (I-SWEEP), ill. a Nobel-díj átadási ünnepségen

A Magyar Innovációs Szövetség 24. alkalommal hirdette meg az Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyt, az Emberi Erőforrások Minisztériumával és az MTVA közreműködésével a Tudomány Napja alkalmából.

A 2014. november 26-i határidőre 112 pályázatot küldtek be a különböző tehetséggondozó középiskolákból az innovatív fiatalok, míg a május 6-i határidőre, az 65 második fordulóba továbbjutott pályázatból 54 pályamunka kidolgozása fejeződött be. Ebből 38-an egyénileg, míg 16-an csapatban dolgozták ki, valósították meg innovatív ötletüket. A legnépszerűbb szakterületek, a biológiai, az informatikai, egyéni, újszerű mobil alkalmazások, illetve műszaki jellegű témák voltak.

A neves szakemberekből, akadémikusokból álló bírálóbizottság Prof. Ormos Pál, az MTA SZBK főigazgatójának vezetésével 2015. április 28-án, testületileg hozta meg a végleges döntést, és választotta ki a 2015. év legtehetségesebb fiataljait, akik a nemzetközi versenyeken sikeresen szerepelt projektekkel közösen május 12-13-án a Design Terminalban, szeptember 25-én pedig a Kutatók éjszakáján kerültek nyilvános bemutatásra.

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap terhére „Egyedi döntések (ED_12) Program" keretében a Magyar Innovációs Szövetség 12 000 000 Ft-ot nyert el, melyből a 24. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny lebonyolításának és szervezésének költségeit finanszírozta.

A hazai versenyen kiemelkedően szerepelt tehetséges fiatalok számos nemzetközi rendezvényen vettek részt és értek el kimagasló sikereket, többek között az EU Fiatal Tudósok Versenyén, a fenntarthatósági olimpián az USA-ban (I-SWEEP), ill. a Nobel-díj átadási ünnepségen.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény