FőoldalÜzletFlash-alapú tároló az adattárolás költségcsökkentéséért
2015. augusztus 06., csütörtök ::

Flash-alapú tároló az adattárolás költségcsökkentéséért

A Dell az első olyan tárolótömb szállító, amely az iparág legújabb, legmagasabb kapacitássűrűségű és legalacsonyabb üzemeltetésű költségű vállalati flash-alapú tárolóit kínálja. Ezekkel a megoldásokkal a szervezetek jelentősen csökkenthetik értékes adataiknak és alkalmazásaiknak tárolási és kezelési költségeit

A Dell modern, virtuális tárolótömb-architektúrájának és egyedülálló, intelligens adatelhelyezési technológiájának köszönhetően a Dell Storage SC Series használói már új, Triple Level Cell (TLC) 3D NAND technológiára épülő, Mainstream Read-Intensive (RI) SSD-ket is alkalmazhatnak. A technológiák kombinációja a már korábban is elérhető flash-alapú és merevlemez-meghajtókkal együtt lehetővé teszi, hogy az ügyfelek – legyen az felső kategóriás vagy akár belépőszintű megoldásokat kereső felhasználóról – kihasználhassák az eddigi legkedvezőbb teljesítmény-ár arány és a megnövekedett tárhelysűrűség előnyeit.

A Dell a teljes mértékben flash-alapú Dell Storage SC4020 tárolórendszert most gigabájtonként 1,50 eurós végfelhasználói áron kínálja, gigabájtonként 0,53 euróért pedig már a tipikus hibrid flash konfigurációk is elérhetők. Ennek köszönhetően a szervezetek minden eddiginél alacsonyabb tárolási költséggel kalkulálhatnak, miközben gyorsabban férnek hozzá a fontos adatokhoz. A Dell új, teljes mértékben flash-alapú konfigurációinak gigabájtonkénti végfelhasználói ára az adatcsökkentő technológia használata nélkül is kedvezőbb, mint a főbb versenytársak megoldásai adatcsökkentéssel számítva.

„A Dell egyedülálló, intelligens adatelhelyezési stratégiájának köszönhetően a különféle típusú flash-alapú tárhelyek – mint az SLC, MLC vagy a TLC – egyszerűen telepíthetők többszintű architektúrákba, így költséghatékonyabbak lehetnek, mint az egyszintű, flash-alapú rendszerek. A flash-technológia adatközpontokban való használatának egyetlen nagyobb akadálya a magas ár. Ám a Dell flash-konfigurációira vonatkozó kedvezőbb gigabájtonkénti árai lehetővé teszik a flash-technológia szélesebb körű használatát a vállalati munkaterhelésekhez" – mondta Eric Burgener, az IDC tárolórendszerekkel foglalkozó kutatási igazgatója.

A flash-alapú fejlesztések területén a Dell jelentős növekedést ért el, hiszen 2015 első negyedévében 89 százalékkal növekedtek a Dell Storage SC Series tisztán flash, illetve hibrid flash bevételei. Az SSG-NOW független, 2015. januári felmérésében az informatikai döntéshozók és vezető informatikusok a Dellt választották a flash-alapú és SSD merevlemezek legjobb szállítójának.

„A Dell, mint az első tömbszállító, aki támogatja a legújabb flash-technológiát, továbbra is meghatározza a vállalati tárolás árszínvonalát, és megszünteti a flash elterjedésének árbeli akadályait. Ezeknek a fejlesztéseknek köszönhetően nagyban csökkenthetjük a magas teljesítményű, flashre optimalizált rendszerek költségeit, miközben növeljük a megfizethető, széles körben felhasználható rendszerek teljesítményét" – mondta Alan Atkinson, a Dell Storage alelnöke és felelős vezetője.

A Dell modern, virtuális tárolórendszereinek felépítése új megközelítést kínál, hiszen a terheléstől és a felhasználás módjától függően több, különböző típusú flash-tároló is használható ugyanazon a rendszeren belül. Ennek köszönhető a nagy sebességű, ám gazdaságos, flashre optimalizált Dell tárolórendszerek kialakítása, mind flash-alapú, mind hibrid konfigurációkban. Mivel a flash-tárolás elterjedésének legnagyobb gátja a magas ár, így a Dell a meghajtók hatékonyabb felhasználására fókuszált, hogy csökkenthesse a flash-tárolás általános költségeit.

A Dell tárolórendszerek növelik a tárolási sűrűséget

A Dell által szabadalmaztatott, Data Progression elnevezésű intelligens adatelhelyező technológiának és a Dell Storage Center 6.6 szoftvernek köszönhetően a Dell Storage SC Series tárolótömbök alkalmasak az új TLC 3D NAND technológiára épülő, Mainstream RI flash-meghajtók befogadására és használatuk optimalizálására. Ezek az RI meghajtók az iparág legalacsonyabb gigabájtonkénti költségeivel rendelkező, legnagyobb sűrűségű flash-meghajtói, amelyeket a Dell ugyanazon a gigabájtonkénti áron kínál, mint a felső kategóriás 15K-s merevlemezeket. Ugyanakkor az új megoldások 24-szer nagyobb teljesítményt és hatszor jobb tárolási sűrűséget, valamint kisebb késleltetést és alacsonyabb energiafogyasztást biztosítanak.

A Dell flashre optimalizált Data Progression szoftverének köszönhetően a Dell és ügyfelei élvonalbeli flash-technológiákat alkalmazhatnak a megfizethetőbb, kiváló teljesítményű megoldásokhoz. A flashre optimalizált megoldások esetén a Dell olyan tömböket kínál, amelyek az új, Mainstream RI flash-meghajtókat kombinálják a kiváló teljesítményű, írásra tervezett (Write-Intensive – WI) flash meghajtókkal. Az intelligens tömbkezelő szoftver minden írást a magasabb ellenálló képességű flashre terel, és menedzseli a kisebb költségű, általánosan elérhető RI meghajtók használatát. Ez csökkenti a Dell vállalati flash tárolótömbjeinek teljes költségét, ugyanakkor fenntartja a nagy teljesítményt.

A Dell a Storage SC8000, SC4020 és SCv2000 Series teljes kínálatában elérhető hibrid flash vagy teljesen flash-alapú rendszer-konfigurációkkal csökkenti a flash vállalati bevezetésének korlátait. Valamint a vállalat tovább javítja az általános felhasználású tárolótömbök teljesítményét, miközben drasztikusan csökkenti a kiváló teljesítményű, flashre optimalizált rendszerek költségeit.

Az akár 3,8 terabájtos kapacitással bíró új meghajtókkal minden szinten célszerűbb flash-t alkalmazni. A Dell Storage SC4020 akár teljes, 90 terabájtos rendszert biztosít 2U magas, rackszekrénybe szerelhető kivitelben. Mindemellett a Dell Storage SC8000 rendszerek 62 százalékkal több flash-kapacitást támogatnak, így egyetlen tárolótömb összesen akár 3 petabájtnyi nyers flash-kapacitást is tartalmazhat.

Elérhetőség

A Dell Storage SC Series tárolótömbökben a flash-meghajtók, amelyek olvasásra optimalizáltak, és TLC 3D NAND technológián alapulnak, 2015 augusztusától támogatottak.

A Dell honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény