FőoldalÜzletNövekszik a felfedező kutatások versenypályázati támogatása
2015. július 31., péntek ::

Növekszik a felfedező kutatások versenypályázati támogatása

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFI Hivatal) elnöke - elfogadva a döntést előkészítő szakmai testületek javaslatát - 222 kutatási témapályázat, 101 posztdoktori pályázat, 16 nemzetközi együttműködésben végzett kutatási pályázat valamint 16 publikációs pályázat összesen közel 8 milliárd forint összegű támogatásáról döntött. A pályázatok eredményét a Hivatal honlapján hirdették ki, a nyertes pályázók a napokban kapnak értesítést a döntésről

Az Országos Tudományos Kutatási Alapprogramok (OTKA) mint jogelőd szervezet által közzétett, és 2014. december 14. és 2015. február 5. között benyújtott kutatási témapályázatok támogatási igénye 15%-kal nőtt a tavalyi évhez viszonyítva. A Nemzeti Kutatási Fejlesztési és Innovációs Hivatal keretében biztosított forráskoordináció az idei támogatói döntést korlátozó korábbi kötelezettségvállalások ellenére is lehetőséget biztosított a támogatás intenzitásának növelésére. A Nemzeti Kutatási Fejlesztési és Innovációs Alapból a beérkezett igények 26%-át tudta támogatni az NKFI Hivatal. A támogatás növekedése mellett további előnyt jelent, hogy az elnyert forrás könnyebben és gyorsabban juthat el a kutatás feltételeit biztosító kutatóhelyekhez.

Az NKFI Hivatal idén további felfedező kutatásokat is ösztönző pályázatok meghirdetését tervezi, amelyek elősegítik az alapkutatást végző kutatóhelyek és az ipari szereplők közötti kutatási-fejlesztési és innovációs projektekben való együttműködést, a kutatási eredmények hatékonyabb hasznosulását, továbbá egyes nemzetgazdasági szempontból fontos tudományterületek versenypályázati rendszerben történő kiemelt támogatását.

A nyertes pályázatok és további információ itt érhető el.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény