FőoldalÜzletÚj nagy teljesítményű Dell PowerEdge szerver
2015. július 23., csütörtök ::

Új nagy teljesítményű Dell PowerEdge szerver

A Dell bemutatta a 13. generációs Dell PowerEdge szerverkínálatának legújabb tagját, a PowerEdge C6320-at, amely tovább feszegeti a nagy teljesítményű informatika (HPC) és a Big Data határait. A PowerEdge C6320 akár kétszer nagyobb teljesítménynövekedést biztosít a vezető HPC teljesítménymutatók alapján. Emellett az új szerver a számítási és tárolási képességek megfelelő, költséghatékony ötvözetét nyújtja egy kompakt, 2U méretű házban. Így lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy biztosítsák az erőforrás-igényes munkaterhelésekhez szükséges feltételeket

Az elmúlt évek során a HPC és a Big Data összehangolásának elmélete egyre nagyobb teret nyer. Mivel a különböző szervezeteket továbbra is leginkább az analitika és a Big Data foglalkoztatja, a hagyományos informatikai részlegek is fontolóra veszik, hogy HPC-megoldásokat alkalmazzanak. Használatukkal a vállalatvezetők gyors és megbízható információt nyerhetnek, s így megalapozottabb döntéseket hozhatnak. A Dell PowerEdge C6320, mint a Dell legújabb „jövőkész" HPC-megoldása, a világ vezető kutatószervezeteinek és nagyvállalatainak is biztosítja a felfedezéseihez szükséges teljesítményt.

Mivel a nagymértékben egyesített rendszerek - például a Dell Engineered Solutions for VMware EVO: RAIL és a Dell XC Series webes léptékű egyesített készülékek - az egyesített infrastruktúrák piacának leggyorsabban növekvő részét képezik, a PowerEdge C6320 a beágyazott felügyeleti szoftverével együtt ideális platformot jelent e készülékek számára. Az IDC szerint a nagymértékben egyesített rendszerek eladási adatai 2015-ben az előző évhez képest várhatóan 116,2 százalékkal, 806,8 millió dollárra (USD) fognak növekedni. 2014 és 2019 között a piac várhatóan évi 59,7 százalékkal növekszik majd, és 2019-re az összes értékesítés több mint 3,9 milliárd dolláros (USD) forgalmat fog képviselni.

Dell PowerEdge C6320 – a nagyteljesítményű környezetek számára

A PowerEdge C6320 négy független szervert biztosít egy 2U méretű házban. Ez a modell az előző generációhoz képest a LinPack specifikáció szerint1 akár kétszeres teljesítménynövekedést biztosít, illetve a SPECint_rate teljesítményteszt alapján akár 45 százalékos javulás is elérhető vele Továbbá erre a megoldásra a Spec_Power teljesítményteszt szerint akár 28 százalékkal jobb teljesítményhatékonyság jellemző. Így a felhasználók optimalizálhatják alkalmazásaik teljesítményét és hatékonyságát, miközben energiát és hagyományos adatközponti helyet takarítanak meg.

A PowerEdge C6320 a legújabb generációs Intel Xeon E5-2600 v3 processzorokat használja, és akár 18 processzormagot tartalmaz bővítőhelyenként (144 mag 2U méretű házanként). Mindemellett az új szerver akár 72 GiB rugalmas helyi tárhelyet és legfeljebb 512 GiB DDR4 memóriát biztosít a felhasználóknak, illetve ebbe a megoldásba integrálták az iDRAC8 with Lifecycle Controller szolgáltatást is. Az iDRAC8 használatával az ügyfelek számos rutinjellegű felügyeleti feladatot automatizálhatnak, és a szerverek teljes élettartama során csökkenthetik a telepítéshez, a megfigyeléshez és a frissítéshez szükséges időt és a lépések számát.

A legnagyobb igényű HPC- és Big Data-munkaterhelésekhez az ügyfelek a PowerEdge C6320 szervert párosíthatják a gyorsításra optimalizált PowerEdge C4130 modellel. A munkaterhelések gyorsítása érdekében a szervezetek egyre inkább a grafikus vezérlők felé fordulnak. Ezért a PowerEdge C4130 egy nagy grafikusvezérlő-sűrűségű és rugalmas, rackszekrénybe szerelhető megoldás, amelyet kifejezetten a legnagyobb teljesítményigényű munkaterhelések gyorsításához terveztek. A PowerEdge C4130 legközelebbi versenytársaihoz képest akár 33 százalékkal nagyobb grafikusvezérlő-/gyorsítósűrűséggel rendelkezik, és 400 százalékkal több PCIe grafikus vezérlőt/gyorsítót tartalmaz processzoronként és rackszekrényegységenként, mint egy hasonló HP-rendszer. A PowerEdge C4130 emellett több mint 7,2 teraflop/s számítási sebességre képes egyetlen 1U méretű szerveren, az energiafelhasználásra számított sebesség pedig elérheti a 4,17 gigaflop/watt értéket.

Dell PowerEdge C6320 – nagyteljesítmény a Comet szuperszámítógépnek

A Comet egy új, petaflop léptékű szuperszámítógép, amely a hozzáférés és a kapacitás kiterjesztésével átalakítja a modern tudományos informatikát. A San Diego-i Kaliforniai Egyetem szuperszámítógépes központjában (SDSC) telepített Comet szuperszámítógép 27 rackszekrénnyi PowerEdge C6320 szervert tartalmaz. Ezt a modellt a mérsékelt léptékű feladatok kapacitásának optimalizálására alakították ki. Az összesen 1944 szerver, illetve 46 656 processzormag a Comet számítási kapacitásban ötszörös növekedést jelent az SDSC előző HPC-rendszeréhez képest.

„Ahhoz, hogy kutatási lehetőséget biztosítsunk a felhasználók egy nagyobb közössége számára, egy szilárd hardveres alapra kellett építkeznünk. A Dell HPC területen szerzett hírneve, piacvezető hardvereszközei és innovációi, valamint az egyszerű telepíthetőség miatt választottuk a Dell PowerEdge C6320 rendszereit a versenytársak megoldásaival szemben" – mondta Michael Norman, a SDSC igazgatója, a Comet projekt kutatásvezetője.

Dell PowerEdge C6320 a nagymértékben egyesített megoldásokhoz

A Dell nagymértékben egyesített megoldásokat nyújt integrált és előre konfigurált szoftverekkel és hardverekkel. A modulárisan kibővíthető PowerEdge C6320 ideális hardverplatformot jelent e megoldásokhoz, amelyek közé tartoznak a Dell Engineered Solutions for VMware EVO: RAIL és a Dell XC Series webes léptékű egyesített megoldások. A PowerEdge C6320 a processzorteljesítmény, a számítási csomópontok és a helyi tárolási lehetőségek megfelelő arányát biztosítja. Továbbá ez a megoldás vezető ügynök nélküli szerverfelügyeleti eszközökkel büszkélkedhet, amelyek lehetővé teszik az ügyfelek számára a megoldások gyors telepítését, karbantartását és kezelését.

A Dell honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény