FőoldalÜzletXVIII. Országos Elektronikai Konstrukciós Verseny – az elmélet és a gyakorlat találkozása
2015. március 20., péntek ::

XVIII. Országos Elektronikai Konstrukciós Verseny – az elmélet és a gyakorlat találkozása

Az ELEKTRONET-ben is meghirdetett, 2015. április 17-18-án a Divelex Bt. által szervezett és immáron 18. alkalommal megrendezendő Országos Elektronikai Konstrukciós Verseny első napján az egységes építési és mérési feladat kerül sorra, amelyet egy iskolai helyszínen, a Bolyai János Műszaki Szakközépiskolában rendeznek meg. A második nap házigazdája az Újpesti Ipari Parkban található BHE Bonn Hungary Electronics Kft. lesz. Ekkor mutatják be a zsűri és az érdeklődők előtt a pályaműveket. Ezen a nyilvános napon a szponzorok bemutathatják, népszerűsíthetik vállalkozásaikat, ezzel is közelebb kerülve az oktatási intézményekhez, ill. a jövő szakembergárdáját adó, jelenleg középfokú intézmények tanulóihoz

A versenyre 2015. 02. 16-ig lehetett jelentkezni. A korábbi évekhez hasonlóan most is szépszámú jelentkezőt regisztrálhattunk. Összesen 19 pályaművel neveztek 16 középfokú, elektronikai szakképzéssel foglalkozó oktatási intézményből, ezek egyike külhoni, magyar nyelvű szakképzéssel foglalkozó tanintézet. Örvendetes, hogy a 19 pályaműnek csaknem a felét – nyolcat – versenyzőpáros nevezte.

Mint mindig, most is lesz olyan részt vevő iskola, amely az eddigiek során még egyszer sem indult ezeken a versenyeken, sőt az utóbbi két évhez hasonlóan ismét egy hölgyet is üdvözölhetünk a versengők között.

A fentiekből kitűnik, hogy ez a megmérettetés 18 éve töretlen népszerűségnek örvend az elektronikai szakmát középfokon tanuló ifjúság körében, és hiánypótlónak bizonyul számos más, államilag rendezett szakmai verseny mellett.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény