FőoldalÜzlet2014-ben kiemelkedő innovációs teljesítmények születtek
2015. február 26., csütörtök ::

2014-ben kiemelkedő innovációs teljesítmények születtek

A Magyar Innovációs Nagydíj pályázati felhívására 32 jelentős innovációs teljesítményt nyújtottak be különböző magyar cégek. A bírálóbizottság, a formai és tartalmi szempontokat alapos mérlegelése után, a kutatási és fejlesztési eredmények alkalmazása révén, elsősorban a gazdasági mutatók - 2014-ben elért többleteredmény vagy többlet árbevétel - valamint az egyéb műszaki, gazdasági előnyök alapján választja ki a legnagyobb jelentőségű és már az üzleti életben is sikeres innovációkat

A pályázatra a gazdaság különböző ágazataiból - mezőgazdaság, élelmiszeripar, informatika, vegyipar, egészségipar - érkeztek, kreatív és kiemelkedő gazdasági eredményt bemutató pályamunkák.

A 2014. évi Magyar Innovációs Nagydíjat az a vállalat kapja, amelyik a legnagyobb jelentőségű, nagy hasznot hozó innovációt valósította meg. A tudósokból, elismert gazdasági szakemberekből álló bírálóbizottság elnöke az NKFI Hivatal elnöke.

Az évente egyszer kiadásra kerülő Innovációs Nagydíj (bronz kisplasztika és jelentős pénzjutalom) az elmúlt időszakban a gazdasági élet egyik legjelentősebb elismerésévé vált.

Az ünnepélyes díjátadásra március 26-án kerül sor az Országház Felsőházi Termében. A 2014. évi Innovációs Nagydíjat az Országgyűlés elnöke adja át. A Magyar Innovációs Nagydíjon kívül további hét innovációs díj:

  • a 2014. évi Ipari Innovációs Díj,
  • a 2014. évi Agrár Innovációs Díj,
  • a 2014. évi Környezetvédelmi Innovációs Díj,
  • az NFM 2014. évi Fejlesztési Innovációs Díj,
  • a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala 2014. évi Innovációs Díja,
  • a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara 2014. évi Innovációs Díja, valamint
  • a legsikeresebb kezdő vállalkozás részére a MISZ Start-up Innovációs Díja

kerül átadásra.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény