FőoldalÜzletIparági szövetség a kártyás fizetések sztenderdizálásáért
2015. február 13., péntek ::

Iparági szövetség a kártyás fizetések sztenderdizálásáért

A nemzetközi kártyás fizetési sztenderdek piacán működő három jelentős szereplő, az EPASOrg A.I.S.B.L, az OSCar Consortium és a CIR Working Group úgy döntött, hogy egyesíti erőit és 'nexo A.I.S.B.L.' néven alapít közös szervezetet. A brüsszeli központtal alakuló szövetség a korábbi EPASOrg-ot váltja

A nexo szövetség bocsájtja majd ki a nemzetközi kártyás fizetések piacára vonatkozó csúcs-sztenderdeket. Az új szervezet tovább erősíti majd a már jelenleg is erős jelenléttel bíró, fejlett nemzetközi fizetési kezdeményezeseket, név szerint az EPAS protokolokat, a SEPA Fast és az OSCar Interface (OIS) specifikációkat.

Az új szövetség célja ezen sztenderdek és specifikációk globális együttműködő képességének és eredeményes piaci bevezétésenek elősegítése a kártyás fizetések és készpénzfelvételek területén. Ez segít majd a kereskedőknek egyszerűsíteni a helyi- és nemzetközi fizetések elfogadásának rendszerét és folyamatát, továbbá csökkenti a költségeket, és serkenti a versenyt és az innovációt a fizetési piacon.

Mint az ISO 20022 szabványok egyik fő hozzájárulója, a szervezet továbbra is arra törekszik, hogy megerősítse vezető sztenderd-kibocsátó szerepét a teljes kártyás fizetési értékláncban. Ezért a nexo olyan fontos iparági témákkal is foglalkozik majd, mint az end-to-end titkosítás vagy a tokenizáció.

„A három fontos kártyás fizetési sztenderd-kibocsátó és szabályozó erősségeit egyesítve, a nexo egyedi lehetőséget kínál majd az iparágban érdekelt szereplők számára a jelenleg fennálló átjárhatósági akadályok leküzdésére és a nemzetközi kereskedők számára történő kifizetések elősegítésére" – mondta el Pierre-Antoine Vacheron, a nexo közgyűlésének elnöke.

„Az iparági vezetők és a szakertők egyesítésével a nexo igazolni fogja eredményésségét a teljes kártyás fizetési iparág elvárásainak megfelelően" erősítette meg Antonio Bracaglia, a szervezet igazgatótanácsának elnöke.

A nexo szövetség olyan jelentős iparági szereplőket mondhat tagjainak, mint az ACI Worldwide, az ATMIA, a Crédit Agricole Cards & Payments, a Crédit Mutuel, az Equens, a EURO Kartensysteme, a First Data, a Groupe Auchan, a Groupe Desjardins, a Groupement des Cartes Bancaires, a Hitachi, az Ingenico Group, a Monext, a Lafon Technologies, az OKI, a PAN Nordic Card Association, a Poste Italiane, a RedSys, az SRC, az SIA, az SIBS, a SIX Group, a Sopra Steria, a Total, az UniCredit, a Verifone, a Visa Europe, a VÖB-ZVD Processing, a Wincor-Nixdorf, a Worldline és még számos további vállalat.

A nexo szövetség honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény