FőoldalÜzletDuális informatikai képzés a Pécsi Tudományegyetemen
2014. december 19., péntek ::

Duális informatikai képzés a Pécsi Tudományegyetemen

dual-pteA Pécsi Tudományegyetem duális rendszerrel erősítenék az infokommunikációs képzéseket a T-Systems segítségével. Bódis József rektor szerint a jövő az informatikáé

Együttműködési megállapodást írt alá a Pécsi Tudományegyetem és a T-Systems Magyarország, mellyel az informatikai duális képzést, a kutatás-fejlesztést erősíti a két szereplő.

Bódis József rektor elmondta, az új felsőoktatási koncepció egyik lényegi eleme a duális képzések (amikor egy hallgató elméleti tanulmányai mellett egy-egy cégnél gyakorlati tudást is szerez diplomája előtt) erősítése, ebben pedig a Pécsi Tudományegyetem is részt vállal. A rektor hozzátette, az egyetemen pár éve zajlik már egy struktúraváltás az informatika kapcsán, pár éve a műszaki kar - Pollack Mihály Műszaki és Informatikai Kar - nevébe került bele az informatika szó, mivel a huszadik század végén még a területen lemaradásban volt az egyetem. Bódis József szerint még az út elején áll a PTE, de a Magyarország legnagyobb informatikai cégével való együttműködés várhatóan mindkét fél számára gyümölcsöző lesz és profitálhatnak belőle.

Páva Zsolt polgármester beszéde elején visszautalt az IT Services Hungary nemrég átadott új pécsi központjára: szerinte az az átadás, illetve a mostani megállapodás is azt a célt szolgálja, hogy pécsi képzett fiatalok kaphassanak a kor kihívásának megfelelő képzést és munkalehetőséget. A polgármester hozzátette, az informatika a jelen és jövő fontos területe, és bár Pécsen még mindig nincs elegendő munkahely, a PTE, a T-Systems és Pécs háromoldalú együttműködésével a város gazdasága is stabilizálódni tud.

Rékasi Tibor, a T-Systems Magyarország vezérigazgatója mérföldkőnek nevezte a megállapodást, és elmondta, Pécs fontos bázisa cégüknek a régióban, a duális képzéssel pedig a szakemberek minőségi utánpótlását lehet elősegíteni. A vezérigazgató hozzátette, fontos cél számukra a régió gazdaságában az infokommunikációs szektor erősítése.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény