FőoldalÜzlet4,4 milliárd euró a Siemens k+f kerete 2015-ben
2014. december 12., péntek ::

4,4 milliárd euró a Siemens k+f kerete 2015-ben

siemens-kfMintegy 4 300 szabadalmat jegyzett a Siemens a 2014-es üzleti évében, mely 9%-os növekedést jelent az előző évhez képest. Ez többek között annak a 12 kutatónak köszönhető, akik együttesen több mint 900 új találmányt jegyeztek, melyekből 842 bejegyzett szabadalom születetett. A kutatókat a Siemens december 3-án, Münchenben innovációs különdíjjal tüntette ki. A vállalat azt is bejelentette, az idén kutatás-fejlesztésre fordított 4 milliárd eurós költségkeretet a 2015-ös üzleti évben további 400 millió euróval tervezi növelni

"Az innováció kulcsfontosságú a Siemens Vision 2020 stratégiában" emelte ki Joe Kaeser, a Siemens AG elnök-vezérigazgatója. "Az innováció alapja az értékes, kreatív ötlet. Leleményességükkel, új technológiai megoldások létrehozásával ez a 12 kutató és 30 ezer kollégájuk világszerte nélkülözhetetlen szerepet tölt be abban, hogy technológiai szempontból biztosítsa vállalatunk jövőjét és piaci sikereinket".

A most díjazott kutatók fejlesztései számos területet lefednek. Többek között a turbinák szállításához használt vasúti kocsik monitorozását végző vezeték nélküli szenzorokat, szélerőművek kapacitását növelő új hűtőrendszert, illetve az egyes gázturbinák alkotóelemeinek átrendezését is, melynek köszönhetően gazdaságo-sabbá vált a gyártás.

A vállalat 1995 óta minden évben díjazza azon kutatóit, akik kiváló teljesítményükkel és találmányaikkal nagymértékben hozzájárulnak a vállalat sikeréhez.

A Siemens honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény