FőoldalÜzletAz EPAM Systems az Óbudai Egyetem új stratégiai partnere
2014. december 12., péntek ::

Az EPAM Systems az Óbudai Egyetem új stratégiai partnere

epam-oeStratégiai megállapodást kötött az Óbudai Egyetem és az EPAM Systems, Közép-Kelet Európa legnagyobb szoftverfejlesztő vállalata. Az együttműködés keretében a felsőoktatási intézmény új kompetencia központtal és modern laborral bővül, emellett egyedülálló nemzetközi projektmunka lehetőségeket biztosít az egyetem mindhárom képzési ciklusában (BSc, MSc, PhD) jelen levő hallgatói számára. A felek egyúttal a duális képzés elindítását tűzték ki célul, ami hosszú távon is biztosíthatja a minőségi informatikai szakemberképzést

Ünnepélyes aláírással egybekötött laborátadón lépett életbe az Óbudai Egyetem és az EPAM Systems közötti stratégiai megállapodás. Az eseményen az EPAM Systems-et Vinkó Bence, a vállalat ügyvezető igazgatója, Bozsó Attila, az EPAM Systems közép- és kelet-európai fejlesztési igazgatója és Palatinszky Gergő, az EPAM Systems egyetemi kapcsolatokért felelős vezetője képviselte, az egyetem részéről pedig Prof. Dr. Fodor János, az Óbudai Egyetem rektora, Monszpart Zsolt, az Óbudai Egyetem kancellárja, Dr. Molnár András az Óbudai Egyetem Neumann János Karának dékánja, Dr. Kovács Levente, az Óbudai Egyetem Neumann János Karának oktatási dékánhelyettese vett részt.

Az EPAM Systems és az Óbudai Egyetem közötti már meglévő szakmai együttműködés új szintre emelése a hazai szoftverfejlesztés, valamint szoftverfejlesztői és tesztelői képzés minőségének fenntartását és javítását célozza. A megállapodással az Óbudai Egyetemen létrejött az EPAM Kompetencia Központ, melynek elemeként avatták fel az EPAM labort. A 25 új számítógéppel felszerelt tanterem korszerű infrastrukturális hátteret biztosít a szoftverfejlesztés elméleti és gyakorlati képzéseihez, melynek tudásanyagát vállalati szakértőktől sajátíthatják el a hallgatók. A két fél további célja a képzési paletta bővítése - a már meglévő tesztelés és automatizálás kurzusok mellett - többek között az adatbázisok, illetve „big data" területen.

A partnerség keretében az alap- és mesterképzés tantárgyainak oktatásán túl az EPAM egyedülálló 3-6 hónapos nemzetközi projektmunka lehetőséget kínál a doktori iskola hallgatóinak, továbbá a vállalat az egyetemi oktatók képzésében, fejlesztésében is támogatást kíván nyújtani. Mindezen felül az Óbudai Egyetem és az EPAM közös célként határozta meg egy duális képzés elindítását, és a felek közösen pályáznának hazai és nemzetközi kutatás-fejlesztési projektekben is.

„Az Óbudai Egyetem mindig is a minőségi és versenyképes gyakorlatorientált oktatásra törekedett és törekszik a jövőben is. Meggyőződésünk ugyanakkor, hogy mindez - a mai ipari trendek gyors technológiai változásainak következtében - megvalósíthatatlan anélkül, hogy a prominens cégeket ne vonjuk be az egyetem oktatás-kutatás-fejlesztési tevékenységébe. Az Óbudai Egyetem büszke arra, hogy mai nappal Közép-Kelet Európa legnagyobb szoftverfejlesztő vállalatával az EPAM Systems-szel köthet stratégiai együttműködési megállapodást, fókuszálva az előbb említett tevékenységekben való operatív együttműködésre. Például oktatói tréningek, hallgatói programok, szoftverfejlesztés. Kiemelt cél lehet ezen felül egy jövőbeni duális képzés indítása is, megalapozva az együttműködést és a jövőbeni minőségi informatikai szakemberképzést. A célok komolyságát misem bizonyítja jobban, mint a félév elején felszerelt modern laboratórium is, melynek hivatalos avatása jelen szerződéskötés után lesz." - emelte ki Prof. Dr. Fodor János, az Óbudai Egyetem rektora.

„A hazai IT szektor számára kulcsfontosságú, hogy a végzett fejlesztők a piaci igényekhez igazodó, a mindennapi munkában jól használható, versenyképes tudással a birtokukban kerüljenek ki az egyetemről. Az Óbudai Egyetemmel az elmúlt egy évben elért eredmények teljes mértékben megalapozták azt a hosszú távú stratégiai együttműködési szándékot, amelyet ma mindkét fél aláírásával is megerősített." - hangsúlyozta Bozsó Attila, az EPAM Systems közép- és kelet-európai fejlesztési igazgatója.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény