FőoldalÜzletMég kisebbre faragták a bitet Veszprémben
2014. december 03., szerda ::

Még kisebbre faragták a bitet Veszprémben

bitfaragok-0A középiskolások számára meghirdetett országos programozási csapatverseny, a második „Bakonyi Bitfaragó Bajnokság" 12 órás döntőjét november 29-én rendezték meg a Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Karán

A kar kiemelten fontosnak tartja a középiskolai tehetséggondozást, számos lehetőséget kínálnak ehhez a matematika, az informatika és a kapcsolódó műszaki területeken. A „Bakonyi Bitfaragó Bajnokságot" az informatikában tehetséges, kreatív feladatok iránt érdeklődő középiskolás diákok számára hirdették meg, akik a versenyen lehetőséget kaptak az informatikai-alkalmazói ismeretek kibővítésére mobil és webes programozói tudással.

A megmérettetés három fordulóból állt, az online pontgyűjtő csapatversenyben 23 iskola 44 csapata vett részt, ezt követően online elődöntőt tartottak, melynek eredményeként a döntőben a legjobb 9 csapat, 9 rangos középiskola diákjai mérték össze tudásukat Veszprémben.

bitfaragok-1

A fináléban a Batthyány Lajos Gimnázium (Nagykanizsa), a III. Béla Gimnázium (Baja), a Boronkay György Műszaki Szakközépiskola, Gimnázium és Kollégium (Vác), a Ceglédi Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola (Cegléd), a Fazekas Mihály Gimnázium (Budapest), az Ipari Szakközépiskola és Gimnázium (Veszprém), a Lovassy László Gimnázium (Veszprém), a Neumann János Számítástechnikai Szakközépiskola (Budapest) és a Neumann János Középiskola és Kollégium (Eger) csapatai versenyeztek egymással.

A verseny keretében a Bakonyi Bitfaragók Birodalmát érintő érdekes feladatot kellett megoldaniuk a diákoknak. A csapatok feladata egy űrből érkező információnyaláb a birodalom területén szétszóródott bitjeinek összegyűjtése volt, amelyet meghatározott szabályok szerint a birodalmi táblán haladva, feladatok megoldásával végezhettek el.

A részfeladatok eltérő nehézségűek voltak, amelyek megoldásáért biteket kaphattak a résztvevők. A feladatok közül a csapatok szabadon választhattak stratégiájuknak megfelelően. Az elkészített és bemutatott megoldásokat a „birodalom küldöttsége" pontozta. Az értékelésnél a feladatok megjelenítése is fontos szempont volt, a diákok látványos megoldásokat mutattak be. A verseny végén a bitkereső kalandozásról a csapatok bemutató előadást tartottak a birodalom népének.

bitfaragok-2A döntőben nyújtott teljesítmény alapján a zsűri az első díjat a C-sharks csapatának ítélte. A csapat tagjai: Lőrincz Szabolcs, Nagy Bálint, Oczot Balázs, Oláh Gergely a váci Boronkay György Műszaki Szakközépiskola, Gimnázium és Kollégium tanulói.

A második helyezést a szintén váci „asdf" csapat érte el. Tagjai: Bencze Gábor, Biró Ákos, Frey Balázs, Nagy Gergely.

A dobogóra harmadikként az Emigranat csapat léphetett. A csapat tagjai: Székely Szilveszter és Váradi Péter, az egri Neumann János Középiskola és Kollégium, Weisz Ambrus a budapesti Fazekas Mihály Gimnáziumból és Erdős Márton a nagykanizsai Batthyány Lajos Gimnázium diákja.

Az értékes tárgynyeremények mellett a döntőbe jutott csapatok tagjai meghívást kaptak a Műszaki Informatikai Kar 2015. évi nyári informatikai táborába.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény