FőoldalÜzletFiatalok kutatás-fejlesztési projektjeit támogatja a Siemens
2014. november 19., szerda ::

Fiatalok kutatás-fejlesztési projektjeit támogatja a Siemens

Siemens ProA Siemens hosszú évek óta elkötelezetten támogatja a hazai felsőoktatást. Az idei gazdasági évben 12 hallgató és további 6 diákcsoport kapott ösztöndíjat a vállalattól, összesen mintegy 5 millió forint értékben. Az összeget a diákok többek között modellvasút-rendszer fejlesztésre, quadrocopter építésre, illetve a kutatás-fejlesztési projektjeikhez elengedhetetlen hardver infrastruktúrára fordítják. Az elismeréseket Dale A. Martin, a Siemens Zrt. elnök-vezérigazgatója adta át a fiataloknak

Hat hallgatói projekt támogatásáról döntött a BME Pro Progressio Alapítványának pályázatait elbíráló bizottság. A projektekben közös, hogy a hazai kutatás-fejlesztés szempontjából innovatív és előremutató, mindemellett a lehető legtöbb diák szakmai fejlődéséhez hozzájáruló kezdeményezésekről van szó.

A támogatási összegekből a BME Mechatronikai Szakosztálya egy általuk fejlesztett, feltérképező rendszer tesztelésére alkalmas quadrocoptert, a Robo2BME csapat pedig a 2015-ös Eurobot Nemzetközi Versenyre készítendő robotot épít, valamint a versenyen való indulást finanszírozza. A Gépészmérnöki Szakkollégium micromouse robotversenyt, a Magyar Energetikai Társaság Ifjúsági Tagozata Ifjúsági Energia Műhelyt szervez, a Simonyi Szakkollégium a LEGO kör eszközparkját fejleszti. Végül, de nem utolsó sorban az Energetikai Szakkollégium nyert támogatást a jövő évi programjaihoz tartozó költségvetés kiegészítésére.

A Siemens a kutatás-fejlesztési projektek mellett TDK és szakdolgozatokat is díjazott. A vállalat által kiírt ösztöndíjpályázat célja olyan, tehetséges fiatalok elismerése és a további kutató munkájuk ösztöndíjjal való segítése volt, akik az ipar műszaki fejlesztését támogató, innovatív, újszerű, saját ötletet is tartalmazó szakdolgozatot, diplomamunkát készítettek. A projekt a Siemens és a BME között létrejött, 2014. évi Együttműködési Megállapodás részét képezte.

A pályázati támogatás nyerteseinek Dale A. Martin, a Siemens Zrt. elnök-vezérigazgatója adta át elismerést jelző oklevelet. „A Siemens tudja, hogy a fiatalokban milyen hatalmas erő és lehetőség rejtőzik. Éppen ezért évről évre elismerjük kiváló munkájukat, és igyekszünk mind anyagiakban, mind a későbbiekben szakmailag is támogatni karrierjüket. Ezzel egyrészt javítjuk az ország kutatás-fejlesztési potenciálját, másrészt elősegítjük a gazdaság versenyképességének növeléséhez szükséges, kiváló szakemberbázis kiépülését, amelyre mi is alapozunk" – mondta el a vállalat vezetője.

A Siemens honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény