FőoldalÜzletRangos, országos programozási versenynek ad otthont a Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Kara
2014. október 22., szerda ::

Rangos, országos programozási versenynek ad otthont a Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Kara

2014. október 20-22. között kerül megrendezésre a Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Kara és a Nemzeti Infokommunikációs Koordinációs Központ által, az IBM és az E.ON támogatásával meghirdetett 48 órás „okos város" programozási verseny, amelynek során a résztvevők feladata egy élhető, fenntartható, energiahatékony város üzemeltetésének megtervezése intelligens informatikai eszközökkel

A Pannon Egyetemen létrejött Nemzeti Infokommunikációs Koordinációs Központ a legjobb programozókat keresi okos város projektek megvalósításához. Jelen feladatban, az E.ON-nal közösen, közvilágítás-korszerűsítési lehetőségeket tárnak fel, áttekintik a jelenlegi állapotot, alternatív fejlesztési terveket állítanak össze, megtérüléseket számítanak, és szimulálják a fejlesztések időbeli hatásait. A megvalósítás formája egy IBM technológiára épülő webes alkalmazás, amelyet bármely döntéshozó használhat a közvilágítás fejlesztési lehetőségeinek hatáselemzésére.

A megvalósuló szoftverrendszer komplex javaslatot állít össze a települések számára, hogy a településen jelenleg használt lámpatesteket mire érdemes cserélni a közvilágítás korszerűsítéséhez. A javaslat elkészítéséhez összetett műszaki és gazdasági számítások szükségesek. Az eredményeket változatos és szemléletes térképi és grafikonos formában kell a döntéshozók elé tárni.

A rangos, országos verseny regisztrációs időszaka a napokban zárult, a nevezők között képviseltetik magukat, az Eszterházy Károly Főiskola, a Nyugat-Magyarországi Egyetem, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem, a Szegedi Tudományegyetem és természetesen a Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Karának hallgatói is. A döntőben nyolc csapat bizonyíthatja kiváló problémamegoldó képességét. A győzelemhez most is kulcsfontosságú lesz a kiváló csapatmunka és a rendkívüli teherbírás; csupa olyan tulajdonság, amelyet az iparág legjelentősebb szereplői várnak el a leendő munkavállalóiktól. Így a résztvevők nem csupán egy kiváló hangulatú megmérettetésen vesznek részt, hanem a karrierjükre is célirányosan készülhetnek.

A Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Kara kiemelt fontosságúnak tartja olyan rangos, szakmai megmérettetések szervezését, amelyek lehetőséget biztosítanak a projektszemléletű csapatmunka elsajátítására, valamint a tehetségek kiemelkedésére. Ennek megfelelően a 48 órás programozási verseny mellett idén további két színvonalas verseny szerepel a naptárban: a középiskolás diákokból álló csapatok részére meghirdetett Bakonyi Bitfaragó Bajnokság (B3) az egész országból komoly érdeklődést váltott ki, a 24 órás programozási verseny pedig a Műszaki Informatikai Kar hallgatóiból álló csapatok felkészülését segítette a mostani versenyre.

A kiváló szakmai munkát az eredmények is tükrözik. A Műszaki Informatikai Kar diákjainak többsége már végzés előtt állásajánlatot kap, és egy közelmúltban megjelent felmérés szerint az ország összes felsőoktatási intézményének összes szakját figyelembe véve a Pannon Egyetemen végzett informatikusoknak a legmagasabb a kezdő átlagfizetése.

A verseny honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény