FőoldalÜzletKépzési központot avatott a Siemens
2014. október 22., szerda ::

Képzési központot avatott a Siemens

Orbán Viktor miniszterelnök és Klaus Helmrich, a Siemens AG igazgatótanácsi tagja hivatalosan megnyitotta a Siemens Képzési Központ kapuit. A felújított és kibővített, zöldtetős, környezetbarát épületben több mint 600 millió forintos fejlesztés valósult meg, aminek eredményeképpen akár 100 diák oktatása válik lehetővé a hazánkban is egyre népszerűbb duális képzés keretében. A leendő hegesztők és ipari gépészek gyakorlati képzését a megújult környezet mellett korszerű gép- és eszközpark segíti

Több mint 600 millió forintos beruházással építette át a Siemens duális szakkép-zésének helyet adó, korábbi tanműhelyét: a Siemens Képzési Központ két év mű-ködés után, a korábbiaknál jelentősen nagyobb számú szakiskolást vár a felújított, kibővített és modern gépekkel felszerelt Gizella úti épületben. Az átalakítás és bőví-tés célja, hogy a Siemens minél több, a mai kor követelményeinek megfelelő szak-tudással rendelkező diákot képezhessen mind saját, mind pedig külső partnerei számára, lehetőség szerint egyre több szakmában.

A Németországban nagy elismertségnek örvendő, mintegy 120 éve sikerrel működő duális képzési rendszert a Siemens a német minta alapján csaknem 20 évvel ezelőtt elsőként vezette be hazánkban gazdasági területen, 2 éve pedig már az ipari szak-oktatás területén kamatoztatja átfogó tapasztalatait. A gödöllői Madách Imre Szak-középiskola, Szakiskola és Kollégiummal együttműködve kialakított duális képzés-ben hegesztő és ipari gépész tanulók sajátíthatják el a szakmájukhoz szükséges gyakorlati és elméleti ismereteket. A szakmák népszerűségét mutatja, hogy a 2014/2015-ös tanévre csaknem megduplázódott a tanulók száma, így ma már 3 évfolyamon több mint 60-an tanulnak a Siemens Képzési Központban.
A képzés előnye, hogy az iskolapadból kikerülő tanulók keresett szakmákban szer-zett több éves munkatapasztalattal, így piaci versenyelőnnyel és idegen nyelvi isme-rettel lépnek be a munkaerő-piacra, ahol a Siemens vagy partnerei által kínált állás várja őket. A Siemens Képzési Központ ugyanis az országban egyedülálló módon nem csupán a Siemens, hanem más cégek számára is képez diákokat. A cégek ezáltal valós körülmények között megszerzett, friss gyakorlati és elméleti tudással rendelkező kollégákhoz juthatnak, akik belépés után azonnal teljes értékű munka-erőként végezhetik el a rájuk bízott feladatokat.

A Siemens Képzési Központ a Siemens duális képzés terén felhalmozott tapasztala-taira, valamint a minőségi oktatógárdára alapozva nyújt versenyképes szaktudást, ezzel is hozzájárulva a fiatalok elhelyezkedési esélyeinek javításához és az ország gazdasági fejlődéséhez.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény