FőoldalÜzletTervezz új smart city alkalmazást!
2014. október 16., csütörtök ::

Tervezz új smart city alkalmazást!

A Huawei és az Európai Fiatal Innovátorok Fóruma InnoApps néven versenyt hirdetett, amelyre 2014. november 9-ig várják a 29. életévüket még nem betöltött európai és kínai fiatalok jelentkezését. A pályázóknak egy új „smart city" alkalmazást kell kitalálniuk és megalkotniuk ahhoz, hogy megnyerhessék a 20 ezer eurós, azaz 6 millió forintos fődíjat

A verseny a kreativitás elismerése mellett egy kontinenseken átívelő együttműködést kíván kialakítani az eltérő nemzetiségű fiatalok között, akik ötleteik megosztásával közösen hozhatnak létre napjaink társadalmi kihívásaira megoldást nyújtó fejlesztéseket.

Az InnoApps arra kéri az informatikában jártas fiatalokat, hogy tervezzenek meg egy olyan alkalmazást, ami „okosabbá" teheti városukat. A jelentkezőknek a verseny első fordulójában az a feladatuk, hogy egyrészről bemutassák egy maximum három perces videóban vagy egy legfeljebb tizenöt diát tartalmazó prezentációban az általuk megálmodott applikációt, kifejtve, hogy hogyan tenné jobbá városukat ez az alkalmazás, másrészről röviden meséljenek magukról és az alkalmazásfejlesztéssel kapcsolatos tapasztalataikról. Az első fordulóra beküldött pályamunkák közül egy szakértőkből és az Európai Bizottság képviselőjéből álló zsűri választja ki azt a 6-6 legjobbnak ítélt európai és kínai pályázót, akik Brüsszelben a Hackathon névre keresztelt döntőn mérkőzzenek meg egymással a díjakért. A nyertes pályázók a pénznyereményen kívül egyéni mentori segítségben is részesülnek, hogy alkalmazásukat kereskedelmi forgalomba hozhassák.

„A hipersebességű és okos készülékek olyan „okos városok" irányába vezetik a trendet, ahol minden és mindenki össze van kapcsolva." – mondta Antonio Salvatore Granziano, a Huawei Európai Közkapcsolatokért Felelős igazgatója. - „A Huawei az InnoApps keretében lehetőséget biztosít a fiataloknak arra, hogy kontinenseket áthidaló összefogással ennek az átalakulási folyamatnak aktív részesévé váljanak. Úgy véljük ez a pályázat a legjobb módja annak, hogy megbizonyosodjunk arról, ez a hatalmas összeköttetés hozzájárul a befogadóbb társadalmak kialakulásához."

A Huawei és a European Young Innovators Forum InnoApps kezdeményezéséhez, az AIESEC és a Pinch cégek partnerként csatlakoztak.

Bővebb információ az InnoApps versenyről

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény