FőoldalÜzletSzélesebb együttműködés az internetes bűnözés ellen
2014. október 02., csütörtök ::

Szélesebb együttműködés az internetes bűnözés ellen

Az INTERPOL-lal megállapodást, az Europol-lal egyetértési nyilatkozatot írt alá a Kaspersky Lab a bűnüldöző szervezetek és a vállalatok közötti együttműködés területeinek kibővítéséről a kiberbűnözés elleni közös harc hatékonyságának növelése érdekében

Magasabb szintre emelte a kiberbűnözés elleni együttműködését a Kaspersky Lab mind az INTERPOL-lal, mind az Europol-lal a két nemzetközi bűnüldöző szervezettel kötött megállapodások aláírásával. Eugene Kaspersky, a Kaspersky Lab elnöke és vezérigazgatója, valamint Ronald K. Noble, az INTERPOL főtitkára által szeptember 30-án aláírt együttműködési szerződés értelmében a biztonsági cég az INTERPOL Szingapúrban lévő Global Complex for Innovation (IGCI) központja rendelkezésére bocsátja termékeit, tudásbázisát és folyamatos támogatását. Másnap Eugene Kaspersky, valamint Troels Oerting, az Europol igazgatóhelyettese és a szervezet European Cybercrime Centre (EC3) részlegének vezetője egyetértési nyilatkozatot írt alá, amely megalapozza a Kaspersky Lab és az Európai Unió bűnüldöző szervezete közötti szorosabb együttműködést. Mindkét aláírási ceremónia Szingapúrban zajlott le, ahol 2014. október 1-3 között rendezik az INTERPOL-Europol Kiberbűnözési Konferenciát.

"Ez egy óriási előrelépés a kiberbűnözés elleni globális küzdelem területén. Az INTERPOL-lal és az Europol-lal kötött szövetségünk hatalmas eredmény az egész kiberbiztonsági ágazat számára. Az állami és magánszektor ilyen jellegű együttműködése létfontosságú a kibertér biztonságának növelése érdekében. Szövetségeink összhangban vannak küldetésünkkel, 'megóvni a világot' a kiberfenyegetésektől. Ahogy ezeknek a fenyegetéseknek a mennyisége és kifinomultsága egyre nő, úgy kell egyesítenünk erőinket a nemzeti és nemzetközi bűnüldöző szervezetekkel, valamint más biztonsági cégekkel, hogy hatékonyan vehessük fel a harcot a növekvő veszélyekkel." – mondta a szerződések aláírását követően Eugene Kaspersky.

Az INTERPOL-lal kötött új megállapodás értelmében a vállalat a fenyegetésekkel kapcsolatos információkat, valamint hardver és szoftver eszközöket fog nyújtani az IGCI új, digitális kriminalisztikai laboratóriumának létrehozásához és működtetéséhez, valamint az újonnan alapított központ más tevékenységeihez. A Kaspersky Lab egy sor tréninget fog tartani az INTERPOL munkatársainak, melynek keretében ismeretekre tesznek szert a rosszindulatú programok elemzésével, a számítógépes bűnözési módszerekkel és a pénzügyi fenyegetésekkel kapcsolatban. A vállalat egyik vezető malware elemzőjét átmenetileg az IGCI-hez helyezik át. A Kaspersky Lab 2013 áprilisa óta működik együtt az INTERPOL-lal.

"Az egyre bonyolultabb és folyamatosan változó kiberfenyegetések elleni hatékony küzdelem magas szintű technikai tudást igényel, és kulcsfontosságú, hogy a kiberbűnözés visszaszorítása és a digitális biztonság növelése érdekében a bűnüldöző szervezetek szektorokon átívelő együttműködéseket alakítsanak ki. Az INTERPOL megállapodása a Kaspersky Lab-bel hatalmas előrelépés a kiberbűnözés elleni globális együttműködés kialakítása irányába, és biztosítja, hogy tagországainknak a legkorszerűbb támogatást nyújthassuk a fenyegetések kivédésére. – mondta Ronald Noble, az INTERPOL főtitkára.

"Ez az egyetértési nyilatkozat kiváló alapot szolgáltat eddig is jól működő együttműködésünk kibővítésére a Kaspersky Lab-bel közös törekvésünkben, a kiberbűnözés visszaszorításában Európában és azon kívül. Nagyon fontos, hogy egyesítsük erőinket, megosszuk egymással szakértelmünket és információinkat, továbbá kövessük közös célunk, egy szabad és átlátható, de ugyanakkor biztonságos kibertér megvalósítását. Ez egy újabb nagy lépés a jó irányba mindannyiunk számára!" – nyilatkozta Troels Oerting, az Europol igazgatóhelyettese és az EC3 vezetője.

A Kaspersky Lab honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény