FőoldalÜzletMeghirdették a 24. Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyt
2014. október 01., szerda ::

Meghirdették a 24. Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyt

Egyénileg vagy kétfős csapatban indulhatnak a diákok a megmérettetésen az értékes díjakért, a 30 többletpontért a felvételihez és a remek lehetőségért ahhoz, hogy az általuk feltárt és megoldott problémákat megoszthassák a nagyközönséggel. A jelentkezési határidő idén november 26., 14 óra!

Pályázni lehet műszaki, természettudományi, környezetvédelmi, informatikai, valamint matematikai területről bármilyen innovatív alkotással, találmánnyal, kutató vagy fejlesztő, illetve tudományos munka eredménnyel.

A pályázat befogadásáról a bírálóbizottság dönt, 2014. december 15-ig. A második fordulóba jutott pályázók idéntől jogosultak 50 000 Ft-ra költségtérítés és eszközvásárlás céljára.

A második fordulóba jutott kidolgozott pályaművek beadási határideje 2015. március 31., 14 óra. Idén először a pályázóknak kötelező jelleggel be is kell mutatniuk pályaművüket a zsűri előtt egy max. 10 perces prezentáció keretében.

Az ünnepélyes díjátadásra 2015 májusában kerül sor.

Pakucs János a MISZ tiszteletbeli elnöke a verseny meghirdetése kapcsán elmondta, hogy az eddigi pályázók több mint 70%-a sikeres fejlesztő, kutató lett felnőtt életében is, és hogy reméli, a felhívásra az iskolák azon 50%-ából is érkeznek majd pályaművek, amelyek eddig nem vettek részt a versenyben.
Pálinkás József kormánybiztos úgy fogalmazott, hogy reméli, hogy a mostani versenyzők pályaműveinek eredményeiből is készülnek majd új termékek, hozzájárulnak a magyarországi kutatás-fejlesztés világsikeréhez.
Czunyiné Bertalan Judit államtitkár szerint fontos, hogy a köznevelés rendszere mellett legyenek olyan versenyek is, melyeken a diákok nem a lexikális tudásukról adnak számot, hanem egy általuk fontosnak gondolt problémára adnak megoldást.

A Dr. Kamilo Feher-díjat a Magyar Innovációs Kiválóságért idén Papp Gergely vehette át Bendzsel Miklóstól.

A Versenyfelhívás

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény