FőoldalÜzlet512 GiB-s kapacitású SDXC kártya a SanDisktől
2014. szeptember 29., hétfő ::

512 GiB-s kapacitású SDXC kártya a SanDisktől

2003-ban mutatta be a SanDisk első 512 MiB-os SD-kártyáját, tíz év alatt ezerszeres kapacitásnövekedést tudott elérni ugyanakkora méretben

A cég most egy 512 GiB-nyi digitális adat tárolására alkalmas memóriakártyával rukkolt ki. Az Extreme Pro SDXC UHS-I memóriakártyára 90 MiB/s sebességgel lehet írni, és 95 MiB/s sebességgel lehet olvasni róla, így remekül megfelel például a nagy tárhelyet igénylő 4K felbontású információk őrzésére. A kártya vízálló, ütés álló, nem tesz benne kárt a röntgensugár sem, és a gyár állítása szerint még azután is működik, ha egy öttonnás teherautó hajt át rajta.

Bár már ekkora tárolási kapacitás is elképesztő egy egyszerű, eltávolítható memóriakártyán, a SanDisk még nem ért az út végére. Nemrégiben ugyanis azt nyilatkozta, hogy terveik között szerepel a 2 TiB-os SDXC kártya is.

A kártyát nemcsak 512 GiB-os, hanem 256 és 128 GiB-os változatban is lehet kapni világszerte. Ugyanakkor meg kell állapítani, hogy a legnagyobb kapacitású változatért igencsak mélyen kell a pénztárcába nyúlni: 800 USD került az árcímkéjére.

Forrás

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény