FőoldalÜzletIFA 2014 - a teljesség igénye nélkül
2014. szeptember 05., péntek ::

IFA 2014 - a teljesség igénye nélkül

A berlini IFA kiállításon a világ vezető készülékgyártói mutatták be az idei Karácsonyra szánt termékeket. A teljesség igénye nélkül a Sony, a Lenovo és a Huawei eszközeit mutatjuk be

A Sony

A Sony Mobile Communications termékportfólióját új XperiaTM okostelefonokkal, táblagéppel és két új SmartWear termékkel bővíti, hogy a fogyasztóinak még jobb, gazdagabb és szórakoztatóbb élményeket nyújthasson.

Xperia Z3

Az Xperia Z3 úgy ötvözi a kivitelezés mestermunkáját és a mérnöki szaktudást, hogy az kiállja az idő próbáját. A csupán 152 grammos telefon, könnyen használható érintőfelületével és szimmetrikus kivitelezésével könnyen illeszkedik minden tenyérbe.

A 7,3 mm-es szupervékony készülék lekerekített alumínium keretbe foglalva helyezkedik el, edzett üveg borításával együtt iskolapéldája a kiváló formatervezésnek. Fehér, fekete, és réz színekben elérhető, így mindenki megtalálhatja a kedvencét. Ráadásul egyes országokban dual SIM változatban is elérhető lesz.

Xperia Z3 Compact

Az Xperia Z3 Compact csodálatosan lekerekített homológ kerete és az edzett üvegborítása igazán prémium külsőt ad a készüléknek. Ez az egyetlen olyan okostelefon, amely kompromisszummentes teljesítményt nyújt a gyönyörű kompakt dizájn mellett, mely csupán 8,6 mm-es vékonyságot és a 129 grammos súlyt jelent. Ennek köszönhetően az Xperia Z3 Compact kivitelezése tökéletes az egykezes használathoz. A letisztult stílust az Xperia Z3 Compact széles színskáláján keresztül élvezheted, amelyben már a narancssárga és a zöld is megtalálható a klasszikus fehér és fekete mellett.

Xperia Z3 Tablet Compact

A világ legvékonyabb és legkönnyebb kompakt táblagépe. Elképesztő vékonyságával, hihetetlen könnyedségével és tökéletes kialakításával az Xperia Z3 Tablet Compact a kivitelezés mesterműve. Csupán 6,4 mm-es vastagságának és kompakt méretének köszönhetően tökéletes társ akár útközben is. A továbbfejlesztett Sony technológiák garantálják a pillekönnyű súlyt, így mindössze 270 grammos tömegével könnyedén hordozható. A legjobb minőségű anyagok felhasználásával készült, a tiszta vonalvezetés és az egyedi tervezésű bekapcsoló gomb mind arról árulkodik, hogy a Sony a legapróbb részletekre is odafigyel. A rozsdamentes acél szélek, az ultravékony keret és az előlap edzett üvegborítása elegáns és tartós külsőt kölcsönöz a tabletnek. Az Xperia Z3 Tablet Compact fehér és klasszikus fekete színben is elérhető lesz.

Xperia E3

Az Xperia E3 a Z3 sorozat stílusjegyeit viseli magán. Ez a modell 4,5"-os kijelzőt, 5 megapixeles HDR-es kamerát, kreatív kamera alkalmazásokat tartalmaz és kiváló teljesítményt biztosít megfizethető áron. Az Xperia E3 ellenálló sarkai és a tartós, edzett üvegből készült karcálló kijelző csak úgy vonzza a tekintetet. Többféle különleges színben is kapható, fekete, fehér, lime és réz színek közül válogathatunk (a színvariánsok országonként eltérőek lehetnek). Bizonyos országokban dual SIM-es változatban is elérhető lesz.

Lenyűgöző kiegészítők az okostelefonodhoz

A Sony kiegészítők széles tárházával – melyek az Xperia E3 okostelefonnal is kompatibilisek - még tovább fokozható a felhasználói élmény. A BSP10 Bluetooth® Speaker – a hordozható Bluetooth® hangszóró Qi vezeték nélküli töltővel ötvözi a legfelsőbb minőséget és a prémium Sony dizájnt, így nem kell kompromisszumot kötni zenehallgatáskor sem. A SBH60 Stereo Bluetooth® Headset egyedien kialakított vezetékes és vezeték nélküli Bluetooth® verzióban is elérhető headset híváskezelővel és távirányítóval is rendelkezik a mindennapos kényelmes használat érdekében.

SmartWear termékek

Lifelog: egy személyes androidos applikáció, amely rögzíti az életed minden mozzanatát

A Google Play-ről letölthető Lifelog egy szórakoztató androidos alkalmazás, amely segít kitűzni és teljesíteni célokat, eltárolni a fontos pillanatokat, ezáltal elősegítve, hogy jobban megismerd önmagad.

Lifelog kompatibilis eszközök

SmartBand Talk

A SmartBand Talk ívelt 1,4"-os e-paper kijelzője tiszta és jól látható, és egy pillanat alatt elolvasható minden értesítés és a Lifelog alkalmazás által rögzített adat. Beépített mikrofont és hangszórót tartalmaz, és a HD Voice támogatásnak köszönhetően rövid hívásokat is lebonyolíthatunk vele. Saját hangot lehet hozzárendelni a könyvjelzőkhöz, és segítségével bizonyos utasítások hangvezérléssel irányíthatók az okostelefonon (A SmartBand Talk Voice Control bejelentés után már elérhető lesz, először japán, angol és amerikai angol, francia, német, olasz és spanyol nyelven). Az új beépített gyorsulás, - és magasságmérő szenzorok érzékelik, hogy mit és mennyit mozogtál aznap, ezáltal pontos áttekintést ad a napi fizikai aktivitásról. A SmartBand Talk vízálló9, (IP68-as minősítés) és kezdetben csak fekete és fehér színben lesz elérhető, később többféle élénk színben is kapható lesz.

SmartWatch 3

A SmartWatch 3 az első okosóra, amelyik a Google-lel szoros együttműködésben készült el, és a legújabb Android Wear rendszert futtatja. Az Android Wear rendszerezi az információkat, kitalálja, mire van éppen szükséged és megmutatja, mielőtt kérnéd. A SmartWatch 3 önmagában is megállja a helyét, használatához nincs szükség oksotelefonra. A beépített mikrofon, a gyorsulásmérő, az iránytű, a giroszenzor és a GPS technológiák még pontosabban tudják rögzíteni az életeseményeket. A SmartWatch 3 1,6"-os 320×320 transzflektív kijelzőt tartalmaz, rozsdamentes acélból készült, vízálló (IP68-as minősítés) és klasszikus (fekete) és sportos (lime) színben lesz kapható. A bejelentés után fehér és pink színű cserélhető szíjak is a boltok polcaira kerülnek.

Lenovo

A Lenovo az üzleti és otthoni felhasználóknak szánt eszközök átfogó portfólióját jelentette be, amely testre szabott megoldásokat kínál az üzleti felhasználók leggyakoribb problémáira, illetve újszerű módon nyűgözi le az otthoni felhasználókat. A sort egy teljes körű szolgáltatásokat nyújtó üzleti 2 az 1-ben Ultrabook vezeti, amely vékony és könnyű kivitellel büszkélkedhet, továbbá legmodernebb hardvere révén magasabb szintre emeli a több üzemmódú megközelítést. Ugyancsak bemutatott a Lenovo két új all-in-one (AIO) tabletop PC-t: a 19,5 hüvelykes HORIZON 2s-t, a vállalat prémium szolgáltatásokkal telepakolt, legvékonyabb PC-jét, valamint a 21,5 hüvelykes HORIZON 2e-t, a Lenovo legkedvezőbb árú tabletop PC-jét. Bejelentette továbbá a Lenovo a ThinkCentre Tiny-in-One 23-at, amely új módját kínálja a vállalatoknak, hogy igényeikhez igazítsanak egy biztonságos asztali AIO megoldást, valamint a vékonyabb és könnyebb FLEX 2 Pro-t, egy ultra karcsú két üzemmódú laptopot az otthoni felhasználóknak.

ThinkPad Helix Ultrabook

Azon üzleti vásárlók igényeinek kielégítésére, akiknek útközben tabletre, munkájukhoz pedig nagyteljesítményű laptopra van szükségük, a Lenovo mindkét világ legjobbját hozta el gépével, amely most még vékonyabb és könnyebb lett, ráadásul több szolgáltatást kínál. A ThinkPad Helix 80 dekát nyom és csupán 9,7 milliméter vastag, vagyis 12 százalékkal könnyebb és 15 százalékkal vékonyabb elődjénél.

HORIZON 2s és 2e tabletop PC-k

A Lenovo HORIZON tabletop PC-i folytatják a családok tabletop használatának újradefiniálását. Most vékonyabb, könnyebb kivitelű és kedvezőbb árú modellekkel – a HORIZON 2s-sel és 2e-vel – jelentkezik a gyártó.

A HORIZON 2s nevében lévő „s" a slim (karcsú) szó első betűje, arra utal, hogy az új tabletop modell csupán 15 milliméter vastag és alig nyom többet 2,3 kilónál. Ez a gép hihetetlen módon 4 és fél kilóval könnyebb az eredeti HORIZON 2-nél, így lényegesen egyszerűbben vihető át egyik szobából a másikba vagy otthonunkon kívülre. A kettős célú, munkára és játékra tervezett, többfelhasználós új HORIZON tabletop PC-k ugyanúgy két üzemmódot – állvány és fekvő – kínálnak, mint a korábbi modellek. A felhasználók élvezhetik a Windows-környezet előnyeit felállított helyzetben, amikor a gép AIO-ként üzemel, vagy fekvő helyzetbe hozhatják az eszközt, hogy játékokat futtassanak a Lenovo-féle Aura felületen.

ThinkCentre Tiny-in-One (TIO) 23

Vásárlói visszajelzések alapján tervezte meg a Lenovo a ThinkCentre Tiny-in-One (TIO) 23 asztali gépet, megadva a vállalkozásoknak a rugalmasságot, hogy a 23 hüvelykes monitort összepárosíthassák az összes jelenlegi és jövőbeli Lenovo Tiny PC-vel.

A TIO 23 egyszerűen üzembe helyezhető. A konfiguráció része a ThinkCentre M223L, egy megbízható, 23 hüvelykes, a jobb láthatóság érdekében előre-hátra dönthető LCD HD monitor, 1920×1080-as felbontással. A felhasználók kiválasztják hozzá az általuk kívánt Tiny PC-t, amely egy K-Lock zárral rögzíthető a monitorhoz. A Tiny-t egy tápkábel kapcsolja össze a monitorral, és nyolc USB port kínál további testre szabási lehetőségeket. Az így összerakott moduláris AIO erőteljes asztali gépként működik, kompromisszumok nélküli teljesítményt nyújtva a professzionális használathoz.

FLEX 2 Pro

Hogy megfeleljen a vásárlók még vékonyabb és könnyebb, két üzemmódú laptopok iránti igényének, a Lenovo kifejlesztette a FLEX 2 Pro átalakítható laptopot. A 2,5 centiméternél vékonyabb, 1,1 kilónál alig nehezebb FLEX 2 Pro a Lenovo jelenleg legvékonyabb és legkönnyebb 15 hüvelykes laptopja. A prémium kivitelű alumínium házba épített eszköznél egy 300 fokban elforgatható zsanér teszi lehetővé a laptop és állvány üzemmód közötti gyors váltást. A hátsó megvilágítású AccuType billentyűzetnek és érintőpadnak köszönhetően kényelmesen gépelhetünk laptop módban ezen a Windows 8.1-et használó eszközön. Ha végeztünk a munkával, egyszerűen átforgatjuk a FLEX 2 Pro-t állvány üzemmódba, hogy élvezhessük az érintéssel vezérelhető, intuitív alkalmazásokat, vagy videohívást indítsunk a beépített 720p-s HD webkamera és a tiszta hangot produkáló, dual array digitális mikrofon segítségével.

TAB S8

A Lenovo azoknak a vásárlóknak fejlesztette ki a TAB S8-at, akik stílusos, karcsú és megfizethető árú androidos tabletre vágynak. Az eszköz 8 hüvelykes, 1920×1200-as felbontású infinity képernyője élesebb, mint a full HD felbontásúak, a One Glass Solution érintőpanel technológia pedig kristálytiszta képet ad. A tablet ultra karcsú kerete hézagmentesen egyesíti a képernyőt a sötét színű előlappal, karcsú és elegáns kinézetet adva a TAB S8-nak. Az előlapon egy 1,6 megapixeles HD kamera is található a gondmentes videochathez. Ha pedig megfordítjuk a TAB S8-at, előbukkan a 8 megapixeles hátoldali kamera, amelynek nagy, f2.2-es fényerejű objektívje lehetővé teszi éles felvételek készítését akár gyengén megvilágított környezetben is.

MIIX 3

Azok számára tervezte a Lenovo a MIIX 3 tabletet, akik a Windows kényelmét és megszokott funkcióit kínáló, karcsú tabletet akarnak vásárolni. Alumínium háza csupán 9,1 milliméter vastagságú és kevesebbet nyom fél kilónál. A prémium megjelenést tartóssággal és könnyű hordozhatósággal kombinálja, 8 vagy 10 hüvelykes kivitelben vásárolható meg. A lenyűgöző, tükrözésmentes képernyő mind erős, mind gyenge fényviszonyok között jól használható. Az érzékeny 10 pontos multi-touch technológia többféle módját kínálja a tablet vezérlésének.

A MIIX 3 előtelepítve tartalmazza a Windows 8.1-et és egyéves előfizetés jár hozzá a teljes Windows Office 365 szoftverhez, amely útközben is lehetővé teszi a produktív munkát. De a MIIX 3 nem csupán a munkára koncentrál: a 720p-s HD webkamera és az integrált Intel grafikus rendszer révén a felhasználók szoros kapcsolatot tarthatnak barátaikkal és családtagjaikkal.

Y70 Touch

A Lenovo Y70 Touch a legújabb 4. generációs Intel® Core™ i7 processzorral és erőteljes NVIDIA GTX grafikus rendszerrel büszkélkedhet, ami ideálissá teszi a nagy teljesítményigényű szórakozáshoz és a HD játékokhoz. Tizenhét hüvelykes kijelzőjével az Y70 Touch a Lenovo legnagyobb érintőképernyős laptopja, amely teljesen új szintre helyezi a videoszerkesztést, a közösségi megosztást és a számítógépes játékot.

ERAZER X310

A Lenovo ERAZER X310 a legújabb tagja a vállalat megfizethető árú, játékra tervezett asztali PC termékvonalának. Annak érdekében, hogy a felhasználók mindig akcióban maradhassanak, az ERAZER X310-et diszkrét NVIDIA® GeForce® GTX grafikus rendszerrel, négymagos processzorral, valamint 2 TiB-ig bővíthető SSHD vagy 256 GiB-ig bővíthető nagysebességű SSD tárolóval látták el. Az erő és sebesség hatékony kombinációja révén a legigényesebb játékok is zökkenőmentesen, késleltetés nélkül játszhatók. Az ERAZER X310 a játékélményt magával ragadó 7.1 csatornás hanggal és Dolby® támogatással fokozza.

VIBE X2

A világ első rétegezett okostelefonja azonnal magára vonzza a szemet újszerű háromrétegű dizájnjával. A vásárlók négy szín – fehér, piros, arany és sötétszürke – közül választhatják ki az életstílusukhoz leginkább illőt.

Az új MediaTEK MT6595 4G LTE True8Core™ processzort elsőként alkalmazó gyártóként a Lenovo lenyűgöző teljesítményűre tervezte a VIBE X2-t. Ez a processzor kiemelkedően hatékony energiatakarékossági szolgáltatásokat kínál az akkumulátor üzemidő növelésére, így sokkal tovább játszhatunk, illetve nézegethetünk videókat és fényképeket. Az okostelefon 5 hüvelykes, full HD felbontású, széles megtekintési szögű kijelzője pedig még élvezetesebbé teszi az appok futtatását, a fényképek nézegetését és a további műveleteket.

A Lenovo VIBE X2-t két fejlett kamerával szerelték fel, amelyek többféle fényképezési módot és képjavító funkciót kínálnak. E technológiának köszönhetően a felhasználók éles és színekben gazdag fényképeket és videókat készíthetnek, amikor eljön a kihagyhatatlan pillanat. Egyszerűen megy a selfie-zés is a VIBE X2 5 megapixeles nagylátószögű előlapi kamerájával, amelyet gesztusokkal – pillantással vagy mosollyal – hozhatunk működésbe. A 13 megapixeles, autófókuszos hátoldali kamerát hátsó megvilágítású érzékelővel és LED-es vakuval szerelték fel a tűéles, ragyogó felvételekhez. A 32 GiB-os belső tároló pedig bőséges helyet biztosít a digitális tartalmaknak.

VIBE Z2

Azok számára fejlesztett ki a Lenovo a Vibe Z2-t, akik egy egyedi dizájnú, karcsú, csiszolt fém házba épített nagy teljesítményű okostelefonra vágynak. A mindössze 7,8 milliméteres vastagságú eszköz, extra fényességű (600 nites), 5,5 hüvelykes, 1280×720 képpontos felbontású HD kijelzővel – ez jelenleg az egyik legfényesebb elérhető képernyő a piacon – büszkélkedhet, melynek révén ultra éles képek és videók készíthetők, akár ragyogó napsütésben is.

A VIBE Z2 a Lenovo első 64 bites okostelefonja, ami más szóval azt jelenti, hogy képes kihasználni az Android 64 bites processzorokat támogató jövőbeli változatainak funkcióit. Az eszköz a négymagos Qualcomm® Snapdragon™ 64 bites, 1,2 GHz-es lapka köré épül, egész napra elegendő energiáját pedig egy 3000 mAh-s akkumulátor biztosítja. Nagy mennyiségű adat helyezhető el a 32 GiB-os belső tárolón, míg a 4G LTE gyorsabb letöltést és streaminget tesz lehetővé útközben. A VIBE Z2 támogatja két SIM kártya használatát, melynek révén egyszerűen szétválaszthatjuk a munkával kapcsolatos és a magánjellegű telefonhasználatot.

A VIBE Z2 fejlett kamera funkcióival kiváló minőségű felvételeket készíthetünk. A 13 megapixeles hátoldali kamera optikai képstabilizálást kínál és a gyenge megvilágítású környezetekben is jól teljesítő, új generációs Sony Exmor BSI érzékelővel szerelték fel. A 8 megapixeles előlapi kamerát torzításcsökkentő optikával látták el, így csúcsminőségű, éles önportrékat készíthetünk vele. A VIBE Z2 további fejlett fényképezési funkciói között megtalálható egy sor képjavító szolgáltatás, a gombnyomás nélküli zárkioldás, valamint az új Instant On funkció, amely lehetővé teszi a nagyon gyors felvételkészítést a standby képernyőről.

A Huawei

A Huawei bemutatta két legújabb okostelefonját: a prémiumkategóriás 6 hüvelykes, ujjlenyomat olvasó technológiával felszerelt Huawei Ascend Mate7-et és a Huawei Ascend G7-et. Az Ascend Mate7 piacra dobása a Huawei válasza azokra a vásárlói trendekre, miszerint a nagy képernyős okostelefonokat kezdték el leginkább keresni a felhasználók.

Ascend Mate7

Az Ascend Mate7 nyolcmagos, intelligens Huawei Kirin 925 processzorral rendelkezik, amely négy nagy A15 1,8 GHz és négy kicsi A7 1,3 GHz-es chipsetből áll. Ezek különböző konfigurációkban aktiválódnak, attól függően, hogy az adott applikációnak vagy funkciónak mekkora teljesítményre van szüksége, így az Ascend Mate7 okosabban gazdálkodhat az energiával. Az Ascend Mate7 akár az akku teljesítményének 50 százalékát is megtakaríthatja azzal, hogy a standard, a felhasználók által általában 80 százalékban használt alkalmazások futtatásakor automatikusan átvált a kisebb A7 magok használatára, és beindítja a nagyobb A15 magokat az olyan nagy teljesítményt követelő programoknál, mint a játékok. A processzor emellett automatikusan aktiválja a további magokat, ha azt észleli, hogy további teljesítményre van szüksége.

A Huawei Ascend Mate7 két verzióban is kapható: a standard 2 GiB RAM-mal és 16 GiBROM-mal felszerelt Mate7 ajánlott fogyasztói ára 499 euró, a másik, prémium verzióé (3 GiB RAM és 32 GiB ROM) pedig 599 euró. Az Ascend Mate7 várhatóan 2014 novemberétől lesz elérhető Magyarországon három elegáns színben: holdfény ezüst, obszidián fekete és borostyán arany.

Ascend G7

A Huawei Ascend G7 a vállalat sikeres Ascend G sorozatának a legújabb készüléke. A 7,6 mm vékony és 165 gramm tömegű telefon a világvezető nanofröccsöntési technológiával (NMT - Nano Molding Technology) készült annak érdekében, hogy teste egybefüggő (unibody) legyen, designja igényes, fémes kialakítású, felülete pedig simább, lágyabb tapintású. A készülék az 5,5 hüvelykes 1280×720 HD kijelzőjével könnyen és kényelmesen illeszkedik a felhasználó kezébe. Az Ascend G7-et a Qualcomm erőteljes négymagos 1,2 GHz-es processzor és a masszív 3000 mAh lítium-polimeres akkumulátor működteti. A Huawei által szabadalmaztatott energiatakarékos technológia alkalmazásával a G7-en három különböző energiatakarékos mód állítható be: Normál, Intelligens és Ultra. Közel másfél napos futamidőt tesz lehetővé, illetve képes arra, hogy még további 24 órát működjön 10 százalékos akkuerősségen. A készülék antennája több mint 100 ország és 200 szolgáltató hálózatától képes jelet fogni.

A Huawei Ascend G7 ajánlott fogyasztói ára 299 euró. 2014 novemberétől lesz elérhető Magyarországon klasszikus fémes színekben, úgy mint holdfény ezüst, asztro szürke és horizont arany.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény