FőoldalÜzletFesztiváloznak a magyar startupok!
2014. augusztus 14., csütörtök ::

Fesztiváloznak a magyar startupok!

Öt magyar vállalkozó, innovátor is bemutatkozik a Szigeten, hogy meghódítsák a világ minden tájáról Budapestre sereglett háromszázezer fesztiválozó fiatalt

A Sziget Fesztivál idén a startupoknak is lehetőséget ad a bemutatkozásra, kapcsolatépítésre. Az oktatással és mentorálással foglalkozó civil szervezet, a Budapest Launchpad és a Startupper.hu innovációs portál versenyt szervez és „Európai Startup Randevú" néven startup sátrat nyit az idei Sziget Fesztiválon. A Startup rendezvények a már évek óta sikeresen működő Európai Meeting Point helyszín egyik újdonságaként debütálnak.

Az augusztus 13. és 17. között látogatható „EU Startup Randevú" startup sátor az ismeretátadás mellett számtalan programmal várja az érdeklődőket. A legbátrabbak kiállhatnak az „open pitch" dobogóra és lelkes közönség előtt adhatják elő a világmegváltó ötleteiket. Akik ezt nem vállalják be, azok találkozhatnak a „Startup Guruval" és átbeszélhetik az ötletük minden problémáját, lehetőségeit. A sátorban elérhető lesz - angolul és magyarul is - a NIH által kiadott Startup kézikönyv is, segítve a kezdőket az elindulásban.

A foglalkoztató sarokban a kézműves programokat igénylők elkészíthetik saját névjegyüket, logójukat, míg a sportosak focibajnokságon vehetnek részt és elnyerhetik a Grundfoci kupát. Hogy a világ minden tájáról összesereglett vendégek ne tévesszék egymást szem elől a sátorbontás után sem, arról egy olyan alkalmazás fog gondoskodni, mellyel a szervezők szeretnék megkönnyíteni a kapcsolatépítést.

A hétvégén pedig megválasztásra kerül a Sziget legjobb startupja, amely címet remélhetőleg mostantól évente megszerezhetik majd a legkiválóbb ötletgazdák. Az eseményre kilátogathatnak a legnépszerűbb hazai startupok is. Minden nap más Startupok mutatkozhatnak be a szervezők sátrában, akik egy pályázat keretén belül nyerhették el a bemutatkozás jogát.

A nyertesek startupok (Brewie, Plukkido, Sighter, miutcánk.hu, Sortpad) lehetőséget kapnak arra, hogy a fesztiválozóknak megmutathassák a legfrissebb magyar és nemzetközi innovációs megoldásokat, az érdeklődőkkel megoszthatják tapasztalataikat. Európa buli fővárosa egy kicsit hozzátesz ezzel Budapest Startup központtá növekedéséhez.

A szervezők szerint egy jól eltalált, ötletes, humoros akció gyorsan elterjesztheti a kezdő vállalkozások hírnevét Európa minden szegletében, hiszen a nemzetközi vendégsereg a bulizás után hazatérve továbbadhatja ismerősi körében az izgalmas megoldásokat.

Szakmai tamogatóink:

www.nih.hu, www.ustream.tv, www.hackathon.hu, www.grundfootball.com, www.sopreso.hu, www.prezi.hu és www.crownestates-tokaji.com

Szervezők:

Budapest Launchpad

A Budapest Launchpad egyesület startuperekből, vállalkozókból, befektetőkből és mentorokból áll. Olyanokból akik maguk is aktívan építik cégeiket, kezdeményezéseiket és szívesen megosztják tudásukat, tapasztalataikat. Ősztől induló képzéseikkel és rendezvényeikkel azt a célt tűzték ki, hogy gyorsan alkalmazható, naprakész és gyakorlati tudást adjanak a magyar és nemzetközi startup ökoszisztéma szereplői számára.

Startupper.hu

A startupok világát bemutató blogot maguk a projektgazdák írják. A sikerekről és kudarcokról így elsókézből értesülhetnek az olvasók. A blog alapítója Turcsán Tamás Péter a hazai Startup világ egyik szervezője, a Hackathon-in-a-Box egyetemi ötletverseny főszervezője maga is rendszeresen publikál a blogon.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény