FőoldalÜzletNyelvvizsga okostelefonnal
2014. június 19., csütörtök ::

Nyelvvizsga okostelefonnal

Okostelefonra és iPad-re fejlesztettek nyelvvizsgára felkészítő oktatócsomagot a Pannon Egyetem nyelvtanárainak szakértelmével Veszprémben

A Pannon Mobil Nyelvoktató Központ Android és iOS operációs rendszerre kifejlesztett, B2 szintű angol nyelvvizsgára felkészítő oktatócsomag. A szakmai tartalmat a dr. Navracsics Judit egyetemi docens által vezetett Pannon Egyetem Nyelvoktatási Központ nyelvtanárai készítették, a video- és audiofelvételek egy részét az LSI rögzítette, az informatikai munkát a Combit Zrt. végezte.

A Lystra nevű applikáció egyedülálló abban a tekintetben, hogy a nyelvvizsgán mért mind a négy készségre készít (íráskészség, beszédkészség, szövegértés és hallás utáni értés), készségenként 225 leckével (összesen 900 lecke készült eddig el). A leckék 7-7 feladatból állnak, és játékos formában gyakoroltatják a tanulnivalót, kihasználva az érintőképernyő és a korszerű technológiák által kínált lehetőségeket. A leckék tartalom szerint 15, a Pannon szóbeli nyelvvizsgán megkövetelt témakörre készítenek fel mind a négy készség szintjén. A tanuló maga választhatja meg, milyen készséget akar gyakorolni, milyen témakörben. A program azonnali visszacsatolást ad a tanulónak, százalékosan méri a teljesítményt, így a tanuló látja saját fejlődését is. Van lehetőség tanári javítást is kérni, ha a tanuló beküldi a tanárnak az általa megírt vagy felmondott anyagot. A hallás utáni értés gyakorlásához adaptált autentikus, anyanyelvi beszélők által készített hanganyagot biztosítanak, a beszédkészség fejlesztéséhez pedig hangrögzítési lehetőséget kínál a program, és az önálló, összefüggő beszédet be is lehet küldeni értékelésre.

A leckék nehézségi szint szerint is csoportokba vannak osztva (könnyű, közepes és nehéz), hogy a tanuló a fokozatosságot is tudja tartani. A könnyű leckék B1 szint felettiek, a nehezek a nyelvvizsgán sikeres B2 szintű nyelvtudást követelik meg. A legnagyobb számban a közepes feladatsorok érhetők el, ezek szolgálják az igazi tanulást.

Az eredeti cél az volt, hogy a Pannon nyelvvizsgára készülőknek gyakorlási lehetőséget biztosítsanak, különösen a hallás utáni feladatrészhez. Az elkészült anyag azonban alkalmas bármilyen nyelvvizsgára vagy érettségire való felkészülésre. Előnye, hogy egynyelvű, tehát nem csak a magyar felhasználók számára alkalmas.

A Lystra honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény