FőoldalÜzletDuális képzési központtal bővül a Bosch hatvani gyára
2014. június 16., hétfő ::

Duális képzési központtal bővül a Bosch hatvani gyára

A Bosch 170 millió forintot fordít a hatvani telephelyén kialakításra kerülő új oktatási központjára. A tervek szerint 2015-ben nyitják majd meg a központot, ahol évente 56 hallgatót oktatnak majd

A múlt hét két fontos ok is alapot szolgáltatott a június 10-én a hatvani Robert Bosch Elektronika Kft.-nél megtartott ünnepi rendezvényre: 15 éve indult a termelés a mára a Bosch csoport legnagyobb autóelektronikai gyártóhelyévé vált üzemben, illetve letették a 170 milliós beruházással épülő új tréningcentrum alapkövét, amely a tervek szerint 2015-től az autóelektronikai képzés központjává emeli majd a gyárat.

A Bosch 15 éve biztosít képzést Hatvanban, azóta, hogy megnyitották a hatvani telephelyet. A Bosch a jelenleg még iskolai keretek között mechatronikai és elektronikai technikusi szakmát tanuló fiatalokban potenciális munkaerőt látva segíti a gyakorlati képzést, és folyamatosan annak fejlesztésén dolgozik. A tréningcentrum felépítése szervesen illeszkedik a hatvani gyár folyamatos fejlesztésébe. Az új központ tovább növeli a gyár értékét, hiszen ezáltal az autóelektronikai képzés központja is lesz, ahol elsősorban a duális képzés keretében a céghez érkező tanulókat oktatják majd.

Mára a Robert Bosch Elektronika Kft. a régió legnagyobb munkaadójává, és a Bosch legnagyobb autóelektronikai gyárává nőtte ki magát. Az elmúlt egy évben közel 4700 főre nőtt a munkatársak száma, több mint 120 gyártósoron folyik a termelés, és szinte nincs olyan autómárka, amelybe ne szállítanának elektronikai terméket Hatvanból. 2013-ban gyártották le a 10 milliomodik műszerfalat, a 30 milliomodik fedélzeti vezérlőt, a 40 milliomodik motorvezérlőt és a 60 milliomodik érzékelőt.

Robert Bosch több mint 100 éve, 1913. április 1-jén hozta létre vállalatánál az első tanműhelyt. Azóta a képzési programokon a Boschnál 100 ezernél is több fiatal kezdte szakmai karrierjét. Abban az időben ez volt az első olyan műhely, ahol a színvonalas oktatás biztosítása érdekében diákokat tanítottak. Ma a világon 6100-nál is több fiatal vesz részt a Bosch szakmai képzési programjaiban, közülük mintegy 4200-an Németországban. A több mint 100 évvel ezelőtt Stuttgartban elindított koncepciót azóta is sikeresen alkalmazzák: a Bosch-modell alapján felépített szakképzési programokat több mint 20 országban valósították meg, az ilyen programok iránt pedig egyre nagyobb az érdeklődés.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény