FőoldalÜzletA Microsoftnak nem kell a Nokia márkaneve
2014. április 30., szerda ::

A Microsoftnak nem kell a Nokia márkaneve

Hivatalos megerősítést nyert, amit már régóta sejteni lehetett: a Nokia márkajelzéssel már nem sokáig találkozhatunk majd okostelefonokon

Az eddig a Nokiát vezető Stephen Elop immár a Microsoft Devices Group első embere, és ebben a pozíciójában most először válaszolt az online közösség kérdéseire. Elop többek közt arra a kérdésre is válaszolt, hogy a közeljövőben mi fog történni a Nokia márkanévvel.

A kanadai származású vezető, aki néhány éve a Microsofttól került a finn vállalat élére, azt nyilatkozta, hogy bár a Microsoftnak megvan a joga arra, hogy tíz évig használja a Nokia márkanevet, a vállalat okostelefonjain már nem sokáig lesz olvasható a világszerte szinte mindenki által ismert felirat. Elmondta továbbá, egyelőre még nincs eldöntve, hogy a Microsoft a jövőben pontosan milyen márkajelzéssel ellátva forgalmazza majd ezen termékeit.

Elop egyébként az egyik kérdezőtől megkapta a „trójai faló" címet, amire csupán annyit reagált, hogy amíg ő a Nokiánál dolgozott, addig csakis a Nokia részvényeseinek érdekeit képviselte. A Microsofthoz most visszatért vezető egyébként továbbra is helyes döntésnek tartja, hogy a Nokia nemrégiben szakított mind a Symbian, mind pedig a MeeGo platformmal, és ezek helyett a Windows Phone-t választotta, illetve a Nokia X-féle androidos kísérletet is mindenképpen hasznosnak tartja.

Bár a Microsoft által forgalmazandó okostelefonokon a jövőben már nem találkozunk a Nokia jelöléssel, azonban a márkanév ettől függetlenül tovább fog élni. Ugyanis a Microsoft nem vásárolta fel a Nokia infrastruktúra, térkép szolgáltatás és technológiai fejlesztési részlegét, melyek a jövőben is Nokia név alatt fognak futni. A Nokia új vezetője május 1-től Rajeev Suri, aki a Microsoft nemrégiben kinevezett vezetőjéhez, Satya Nadellához hasonlóan indiai származású. Rajeev Suri eddig a hálózati üzletág, a Nokia Solutions and Networks (NSN) vezetője volt. Ő tette nyereségessé 2012-ben az éveken át veszteséges NSN üzletágat. Tavaly az NSN járult hozzá a legnagyobb mértékben a Nokia azon tevékenységeinek 12,7 milliárd eurós értékesítési árbevételéhez, amit a továbbiakban is folytatni kíván. A hálózati berendezés üzletág tavaly 11,3 milliárd euró, a térképszolgáltatás 914 millió euró, a szabadalmi üzletág pedig (technologies) 529 millió euró értékesítési árbevételt ért el. Ugyanakkor a Nokia az NSN elnevezést megszünteti.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény