FőoldalÜzletÚj okostelefonnal és táblagéppel bővít a Huawei Magyarországon
2014. április 23., szerda ::

Új okostelefonnal és táblagéppel bővít a Huawei Magyarországon

A Huawei a barcelonai Mobil Világkongresszus (MWC) nemzetközi célközönsége után 2014. április 19-én, a Vele-tech kiállításon először mutatta be Magyarországon a sikeres Ascend termékcsalád legújabb okostelefonjait és táblagépét. A készülékek bemutatása mellett a Huawei ismertette a vállalat globális fogyasztói üzletágának, a Huawei Device 2013. évi üzleti eredményeit

Dinamikus növekedési pályán a Huawei Device

A Huawei fogyasztói üzletága, a Huawei Device egyike a Huawei Technologies Co. Ltd. három üzletágának, amely okostelefonokat, mobil szélessávú eszközöket, otthoni készülékeket és a készülékekhez tartozó szoftvereket fejleszt és kínál ügyfeleinek. A Huawei Device 2013-ban 9 milliárd dollár forgalmat ért el világszinten, amely 18 százalékos növekedést jelent az előző üzleti évhez képest. A vállalat tavaly több mint 128 millió készüléket értékesített, ebből 60 millió mobiltelefont. Az okostelefon szektor globális előretörését mutatja, hogy a Huawei az előző évhez képest 60 százalékkal több ilyen készüléket szállított ki. Ezzel a teljesítménnyel a Huawei a világ harmadik legnagyobb okostelefon gyártójává vált, a tavalyi évi harmadik és negyedik negyedéves értékesítések volumenét tekintve az IDC, Canalys, Strategy Analytics és a Gartner szerint.

A szélessávú mobileszközök vezető beszállítója már a hatodik egymást követő évben

A Huawei stratégiájában kiemelkedő szerepet szán a kutatás-fejlesztésnek, ezért 16 K+F központot működtet világszerte, többek között az Egyesült Államokban, Németországban, Svédországban, Oroszországban, Indiában és Kínában. A vállalat stratégiájának helyességét bizonyítja többek között az is, hogy 2013-ban a Huawei immár hatodik éve vezető szerepet játszott a szélessávú mobileszközök (MBB) szállítása terén.

2014. évi hazai kínálat: okostelefonok kezdőktől haladókig

A HUAWEI Ascend G6 3G és 4G okostelefonok a Huawei sikeres Ascend sorozatának legújabb termékei. A HUAWEI Ascend G6 erőssége a kiemelkedő technológiai és szoftveres tulajdonságai mellett a kialakítása: az ultravékony készülék a piacon közkedvelt HUAWEI Ascend P6 modell designját követi, elérhetőbb áron. A telefon 5 megapixeles előlapi és a 8 megapixeles, AF BSI f/2.0 blendével ellátott, hátlapi (5P) kamerájával öröm a fotózás. A tökéletes vizuális élményt a készülékbe beépített olyan extra funkciók segítik, mint a hangvezérelt felvételkészítés, az automatikus jelenet-felismerés, a hangosfotó, az arcretusáló funkció, a sorozatfelvétel vagy a panoráma fotó készítés. A Huawei saját fejlesztésű intuitív felhasználói felületének, az Emotion UI legutóbbi verziójának, az Emotion UI 2.0-nak a segítségével a HUAWEI Ascend G6 mindenki számára megkönnyíti az okostelefon használatát. A testreszabható kezdőképernyő és a továbbfejlesztett „Normál" és „Egyszerű" felhasználói felületek biztosítják, hogy könnyedén navigálhat a készüléken.

A HUAWEI Ascend G750 dual-kártyás, azaz két SIM kártyával is használható. Ez a tulajdonság különösen előnyös akkor, ha céges és privát SIM kártyával is rendelkezik, így nem kell két telefont magával cipelnie, hogy mindkét számon elérhető legyen. A HUAWEI Ascend G750 segítségével egy készüléken keresztül kommunikálhat a családjával és az ügyfeleivel. A telefont 1,7 GHz-es nyolcmagos processzorral és 3000 mAH akkumulátorral szerelték fel, és vállalat speciális szoftveres fejlesztésével akár 40 százalékkal csökkentheti a készülék energiafelhasználását. A HUAWEI Ascend G750 5.5 hüvelykes kijelzőjén a Clear Motion Technológia révén igazi élmény a filmnézés.

A HUAWEI Ascend G630 okostelefont erős, négymagos 1,2 GHz-es processzorral látták el. A készülék 5 hüvelykes IPS kijelzővel, két fényerejű optikával és HDR képjavító szoftverrel rendelkezik, annak érdekében, hogy valósághűbb képet készítsen és kameráját akár hanggal is vezérelheti. Ez a telefon is rendelkezik a vállalat saját fejlesztésű Emotion UI 2.0 és a Simple UI felhasználói felületével.

A HUAWEI Ascend Y330 és a HUAWEI Ascend Y530 készülékekkel a Huawei a fiatal és a kezdő okostelefon felhasználókat célozza meg. Mindkét telefon rendelkezik a vállalat saját fejlesztésű Emotion UI 2.0 és a Simple UI felhasználói felületével. A HUAWEI Ascend Y330 kamerájával nemcsak horizontálisan, hanem függőleges irányban is készíthet panoráma felvételeket, míg az HUAWEI Ascend Y530 4,5 hüvelykes IPS kijelzőjén a színek élethűek, és szinte minden szögből jól látszanak. A HUAWEI Ascend Y530 kettős helymeghatározó rendszerével a telefon – amely a GPS mellett a GLONASS rendszer műholdjait is figyeli - gyorsabb és pontosabb helymeghatározásra képes.

Stratégia szerepben a táblagépek

Idén a Huawei globális stratégiáját követve Magyarországon is kiemelt szerepet kapnak a táblagépek. Ezt bizonyítja a most bemutatott HUAWEI MediaPad M1, amely a Huawei legelső 8 hüvelykes „szórakoztató központja". A készüléket HD felbontású (800×1280) IPS multitouch, kapacitív érintőkijelzővel, kettős előlapi hangszóróval és duálmikrofonnal láttak el. Az 1,6 GHz-es négymagos processzorral és a 4800 mAh teljesítményű szupererős akkumulátorral felszerelt MediaPad M1-en egyetlen feltöltéssel akár 8 órán keresztüli is játszhat le videókat, a megosztható képernyő és a lebegő videóablak segítségével pedig 180p FHD felbontásban nézhet videókat és végezhet egyidejűleg más feladatokat is.

A most bemutatott készülék 2014. második negyedévében kerülnek kereskedelmi forgalomba.

A Huawei honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény