FőoldalÜzletNemzeti Kiválóság Program konferenciája
2014. március 12., szerda ::

Nemzeti Kiválóság Program konferenciája

Március elején a Pannon Egyetem veszprémi Konferenciaközpontjában került sor a Nemzeti Kiválóság Program konferenciájára. Az eseményen köszöntőt mondott dr. Friedler Ferenc, a Pannon Egyetem rektora, aki beszédében hangsúlyozta a kutatói pálya kiemelt támogatását, fontosságát a Pannon Egyetemen

A rendezvény során a program eddigi eredményeinek bemutatását prezentálta Batár-Cserna Zsolt, a Közigazgatási Hivatal tudománykommunikációs és alumni vezetője, őt követően a Pannon Egyetem támogatásban részesülő hallgatói és oktató-kutatói ismertették saját kutatási tevékenységüket.

A konferencia során elsőként dr. Gelencsér András egyetemi tanár Biomassza égetésből származó széntartalmú részecskék éghajlatmódosító hatása címmel tartott előadást, majd dr. Szilágyi Róbert Szent–Györgyi Albert kutató professzor Elméleti kémiával támogatott katalizátor tervezés inert molekulák aktiválására című kutatásának aktuális eredményeit ismertette. Dr. Nagy Szabolcs egyetemi docens Spermatológiai tesztek adaptálása szaporodásbiológiai toxikológiai kutatásokhoz témakörben tartott prezentációt, majd Németh Anikó PhD hallgató Karbantartások mátrixos projekttervezése témájú kutatásának módszertanát és eddig elért eredményeit foglalta össze. Dr. Varga Csilla adjunktus előadásában az Alapanyag jellemzők hatásának vizsgálata PET palackok újrahasznosítása során témában tartott prezentációt, majd Pap Kinga Katalin doktorjelölt A nyelvi agresszió formai és funkcionális jegyei a középiskolás-korúak spontán társalgásában és az osztálytermi diskurzusokban című kutatásának tevékenységeit mutatta be. Dr. Süle Zoltán egyetemi docens Műszaki rendszerek és üzleti folyamatok P-gráf alapú vizsgálata és optimalizálása című előadása után Hegyháti Máté doktorjelölt Gyártórendszerek hatékonyságának növelése ütemezéssel témájú kutatását ismertette.

A Nemzeti Kiválóság Program egy hazai viszonylatban hiánypótló ösztöndíjrendszer, melynek fő célja, hogy a kutatói életpálya minden szakaszában nemzetközi színvonalú támogatást nyújtson a kimagasló tehetségű hallgatóknak és a kiváló oktató-kutatóknak. A program az emberi erőforrásokat fejleszti a kutatás és innováció területén, hozzájárul a kutatói életpálya vonzóvá tételéhez és a felhalmozott tudás Magyarországon tartásához.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény