FőoldalÜzlet600 ezer euró értékben bővült itthon a Siemens
2013. december 20., péntek ::

600 ezer euró értékben bővült itthon a Siemens

Akár évi egymilliárd forintot meghaladó forgalomnövekedést is eredményezhet a jövőben a Siemens Késmárk utcai telephelyén végrehajtott, gyártókapacitás-bővítő beruházás, melynek hivatalos átadására nemrég került sor. Az eseményen részt vett Turóczy László, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium helyettes államtitkára, László Tamás, az üzemnek helyt adó XV. kerület polgármestere, illetve Sipos Gábor főépítész

Ünnepélyes átadás keretein belül jelentette be a Siemens Zrt., hogy befejeződött Késmárk utcai telephelyének bővítése. Az üzemben turbinalapátokat és más turbinaalkatrészeket gyártanak. A mostani bővítéssel a vállalat tovább növelte a gyártókapacitást, aminek eredményeként az éves üzleti volumene akár 4 millió euróval emelkedhet. Az átalakítással járó kapacitásnövekedés évi mintegy 50 ezer plusz munkaórát jelent, ez 33 új munkahely létesítésének felel meg.

A Késmárk utcai telephelyen gyártott turbinaházak vevői a Siemens németországi és amerikai gyárai. A berlini gázturbinagyár máris 170 millió forint értékben rendelt hegesztett szerkezeteket a hazai Siemenstől. A gyártás során készülő mintegy 5 tonnás turbinaházak gyártása nagy szaktudást és odafigyelést igényel a szerkezetet többnyire kézi erővel készítő hegesztő és lakatos kollégáktól. A magas szintű, minden részletre kiterjedő minőségi követelményeknek ezzel együtt is minden alkalommal megfelelnek az elkészült turbinaházak.

A Siemens idén júniusban írt alá stratégiai megállapodást a kormányzattal, melyben többek között a hazai létszám és termelés bővítését vállalta. A mostani beruházás révén a vállalat nemcsak tovább mélyíti kapcsolatát a német gazdasággal, de Magyarország nemzetközi versenyképességének erősítéséhez is hozzájárul, valamint a beszállítókon keresztül a hazai kis- és középvállalkozások piachoz jutását is elősegíti.

A Siemens honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény