FőoldalÜzlet3D szenzorgyártót vett az Apple
2013. november 22., péntek ::

3D szenzorgyártót vett az Apple

Hamarosan az Apple készülékei is követhetik kézmozdulatainkat, miután a vállalat szerint az 345 millió dollárért felvásárolt egy 3D szenzorokkal foglalkozó céget – írta a Calcalist c. gazdasági lap

Az Apple és a Primesense nem nyilatkoztak a felvásárlással kapcsolatban, a technológiának ugyanakkor a jövőben az iPadek és iPhone-ok, sőt akár a vállalat régóta várt televíziója is otthont adhat. A Calcalist már júliusban is beszámolt arról, hogy a PrimeSense és az Apple megállapodásra készül, ekkor a lap 280 és 300 millió dollár közötti vételárról beszélt. Ha az izraeli lap értesüléseit hivatalosan is megerősítik, a 3D szenzorokkal foglalkozó cég lehet a második izraeli vállalat, amit az Apple felvásárol, miután 2012 januárjában megvette a flash tárolókkal foglalkozó Anobitot. Akkor az üzlet nagysága csaknem 500 millió dollár volt.

A 2005-ben alapított, izraeli PrimeSense korábban a Microsoft Xbox 360-hoz tartozó Kinect kifejlesztésében is részt vett, így nem csoda hogy a saját 3D érzékelője nagyon hasonlít a Microsoft készülékéhez. Képes felismerni az előtte álló embereket, osztályozni egyes tárgyakat (például bútorként), illetve megállapítani a falak, a plafon és a padló pozícióját. A szenzor ehhez emberi szemmel nem látható, majdnem infravörös fényt bocsát ki, amelynek visszaverődéseit egy hagyományos CMOS-lapkával érzékeli. A megfelelő szoftver birtokában így különböző mozdulatokkal irányíthatók vele a számítógépek, televíziók, vagy egyéb multimédiás készülékek. A vállalat ugyanakkor nem csak ebben az egy hardverben utazik, portfóliójában az okostelefonokba szánt 3D-szenzoroktól az egészségügyi megfigyelőrendszeren át a robotika területén használt eszközökig számos egyéb irányvonalat megtalálunk.

Hasonló, gesztusalapú vezérléssel eddig leginkább a játékkonzolokhoz tartozó kiegészítőknél találkozhatunk, mint az említett Kinect, vagy a Sony PlayStation 4-hez érkező kamera. De feltűntek olyan kezdeményezések is, mint a PC-khez szánt Leap Motion, amelyet azóta a HP egyik notebookjába is beépített.

Forrás

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény