FőoldalÜzletKémek a mellettünk ülő asztalnál?!
2013. október 25., péntek ::

Kémek a mellettünk ülő asztalnál?!

Már szinte ösztönösen kapcsolódik az ember a Wi-Fi hálózathoz, hogy elidőzzön egy kávé mellett, sokan mégsem gondolják, hogy mekkora veszélynek lehetünk kitéve. A felhasználók több mint egyharmada nem foglalkozik az óvintézkedésekkel, amikor nyilvános Wi-Fi hálózatra csatlakozik

A Kaspersky Lab felméréséből az is kiderül, hogy a felhasználók 34 százaléka nem tesz különösebb intézkedést, hogy megvédje online tevékenységeit hotspot használat közben, továbbá a válaszadók 14 százaléka bármilyen hálózaton körültekintés nélkül jelentkezik be online banki felületetre vagy webshopba. Míg csak 13 százalékuk szán arra időt, hogy megnézze a hozzáférési pont titkosítási szabványait.

Azonban mindenkiben felmerül a kérdés, hogy van-e értelme az óvatosságnak mikor is szinte mindenki nyílt Wi-Fi hálózatot használ?

A válasz egyértelműen IGEN! Hiszen soha nem tudhatja, hogy egy ismeretlen ember az ön mellett ülő asztalnál pontosan mit is csinál a laptopján. Lehet, hogy hozzá hasonlóan csak az e-mailjeit ellenőrzi vagy beszélget a barátaival, azonban könnyen megeshet, hogy éppen a kávézóban ülő összes internetező adatforgalmát és adatait ellenőrzi, beleértve az önét is. Bármilyen Wi-Fi hálózatról is legyen szó, az mintegy potenciális ajtóként működik, amelynek segítségével minden eszközhöz hozzáférést biztosít a csalók és kémek számára. A titkosítás nélküli kommunikációs csatorna, egyszerű és könnyen kijátszható lehetőséget kínál a kiberbűnözők számára, hogy ellopják a felhasználók összes adatát. De vajon milyen adatok érdeklik a kiberbűnözőket? Szinte bármi, amelyet fel tudnak használni a jövőben, beleértve az áldozatok adatait, jelszavait és a teljes online identitásukat.

Nyilvánvaló, hogy szükség van biztonságos Wi-Fi kapcsolatra, hiszen ezt már sokszor hallottuk - de hogyan?

Először is csak biztonságos kapcsolatot használjunk hozzáférési pontokhoz. Ez már önmagában nagymértékben csökkenti a kockázatot, hogy a kiberbűnözők megszerezzék a privát adatainkat. Azonban, ha olyan tevékenységet szeretne folytatni, ahol meg kell adnia például a felhasználónevét vagy jelszavát, akkor az alapvető intézkedések mellett további kiegészítő intézkezdéseket és megoldásokat kell alkalmaznia.

A Kaspersky Lab Safe Money megoldása megfelelő védelmet biztosít az online banki és fizetési tranzakciók során. Az automatikus védelmi mechanizmusoknak köszönhetően, ha belép egy online webáruhaz vagy e-bank felületre automatikusan bekapcsol a Safe Money technológia, amely megvédi a felhasználókat az adathalász támadásoktól. A Kaspersky Lab megoldása a felhasználók számára elérhető a Kaspersky Internet Security-ben, illetve a Kaspersky PURE 3.0-ban.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény