FőoldalÜzletKettős tíz – Tajvan nemzeti ünnepe
2013. október 14., hétfő ::

Kettős tíz – Tajvan nemzeti ünnepe

Október 7-én fogadással egybekötött ünnepi megemlékezést tartott a nagykövetségi feladatokat ellátó tajpeji Képviseleti Iroda. A meghívottak között szerepeltek kormányzati szervek, társadalmi szervezetek és az üzleti körök nagyszámú szimpatizánsa

A kínai császárságot felváltó köztársasági államforma megalakulásának 102. évfordulóját ünneplik október 10-én (innen a kettős tíz). Ez az államforma – hagyományaival együtt – ma Tajvan jellemzi.
Az ünnepséget H. E. Marietta Kao Liau asszony, a képviseleti iroda vezetője nyitotta meg.

Beszédében méltatta Tajvan elmúlt évi teljesítményét a világgazdaságot sújtó válság ellenére. Tajvannal jelenleg két szálon tartjuk a kapcsolatot, az egyik a Magyar-Tajvani Parlamenti Baráti Társaság és a Taiwan Trade Center (TAITRA), azaz a tajvani kereskedelmi központ.

A baráti társaság magyar elnöke, Ékes József hozta a Parlament üdvözletét, és méltatta a két ország közötti kereskedelmi, kulturális kapcsolatokat, valamint a további lehetőségeket.

Végezetül a kereskedelmi delegáció kínai vezetője beszélt kapcsolataink továbbfejlesztési lehetőségeiről. Az esemény a kultúra jegyében zárult, énekegyüttes fellépésével.

Lambert Miklós

ELEKTRONET szerkesztőbizottság elnöke

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény