FőoldalÜzletElektromos jármű gyorstöltő hálózat készül Hollandiában is
2013. augusztus 06., kedd ::

Elektromos jármű gyorstöltő hálózat készül Hollandiában is

Az ABB Hollandia egész területére kiterjedő, elektromos jármű gyorstöltő-állomás hálózat kiépítésére kapott megbízást. Ennek köszönhetően, a 16,7 milliós népességű országban 50 kilométerenként áll rendelkezésre majd ilyen töltőállomás

A Hollandia főútvonalai mentén telepített Fastned töltőállomások mindegyikét többféle multi-standard gyorstöltő egységgel látják el, azaz 50 kW teljesítményű Terra 52 és Terra 53 típusú modellekkel, amelyek 15-30 perc alatt képesek feltölteni egy-egy járművet. Az első ABB Terra gyorstöltők szállítását 2013 szeptemberében kezdik meg. A napelemes védőtetővel ellátott Fastned töltőállomások építése várhatóan 2015-ben fejeződik be.

Hollandia ez ideig a legnépesebb ország, amely országos kiterjedésű gyorstöltő-hálózatot kiépít ki. A töltőállomások egymástól maximum 50 kilométerre helyezkednek majd el a főútvonalak mentén, és az ABB multi-standard kivitelnek köszönhetően képesek lesznek minden nagyobb európai, ázsiai és USA-beli autógyártó által forgalmazott elektromos jármű feltöltésére. Az ABB nyílt szabványokon alapuló, felhőn keresztüli csatlakozással rendelkező megoldásai lehetővé teszik, hogy a Fastned felhasználóbarát fizetési és hozzáférési szolgáltatásokat biztosítson minden járművezető számára.

„A Fastned az ABB jól ismert, országos elektromos jármű töltőállomás-hálózatok telepítésében és működtetésében szerzett tapasztalatára alapozta döntését" nyilatkozta Ulrich Spiesshofer, a Gyártásautomatizálás és Hajtások Divízióért felelős igazgatótanács tagja. „Az ABB szállítja a töltőket és az iparágon belül legmodernebbnek tartott szoftver megoldásokat a távkarbantartáshoz és diagnosztikához, valamint az előfizetői és fizetési rendszerhez való kapcsolódást biztosító eszközöket."

Minden internet kapcsolattal rendelkező ABB gyorstöltő széleskörű csatlakozási lehetőségekkel bír, ideértve a távolról történő beavatkozást, működtetést és karbantartást valamint az intelligens szoftverfrissítést. Az ABB multi-standard kivitelű gyorstöltője mindenféle gyorstöltő-szabvány és protokoll, például a CCS és a CHAdeMo, alkalmazását lehetővé teszi. Ez azért rendkívül fontos, hogy az elkövetkező években gyorsan fejlődő autók és töltőberendezések között fenntartható legyen a kompatibilitás, illetve a Fastned számára lehetővé váljon, hogy megbízható szolgáltatásokkal álljon fogyasztói rendelkezésére és a technológia fejlődésével párhuzamosan frissíthesse rendszereit.

„Ez az országos kiterjedésű hálózat megalapozza az elektromos autózás kereskedelmileg fenntartható fejlesztését," fejtette ki Bart Lubbers, a Fastned egyik alapítója. „Előre látható, micsoda verseny kezdődik az autógyártók között a minél gyorsabb töltés megvalósítása és minél nagyobb kapacitású akkumulátorok gyártása terén."

A holland főútvonalak mentén telepítendő elektromos jármű töltőállomások terve 2011-re vezethető vissza, amikor a Fastned elektromos jármű töltőállomás-hálózat telepítésére vonatkozó engedélykérelemmel fordult az Infrastruktúra Minisztériumhoz. 2011 decemberében a holland kormány nyilvános pályázati kiírást tett közzé a holland főútvonalak mentén telepítendő 245 töltőállomás töltőberendezéseinek telepítésére. A Fastned társaság 201 állomásra vonatkozóan nyert koncessziót.

A Fastned egy holland start-up vállalkozás, amelyet 2011-ben alapított Bart Lubbers és Michiel Langezaal azzal a céllal, hogy országos kiterjedésű töltőállomás-hálózatot hozzanak létre. Üzleti modelljük azon alapul, hogy egy adott ország piacán elsőként megjelenő szereplő számára adott a lehetőség a gyorstöltő-állomások telepítése szempontjából legideálisabb helyszínek kiválasztására, amely alátámasztja egy befektetés minél korábbi elindításának létjogosultságát.

Az ABB honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény