FőoldalÜzletCsúcstechnológia az energiaszektorban
2013. augusztus 02., péntek ::

Csúcstechnológia az energiaszektorban

Július 31-én sajtótájékoztatón jelentette be Dave Cox, a GE Oil & Gas üzletág gyártásért felelős alelnöke, hogy a GE Oil & Gas üzletága bővíti fóti üzemének tevékenységét egy 6000 m2 alapterületű új üzemcsarnokkal, valamint egy hozzá tartozó irodaépülettel. A GE a befektetéssel egy csúcsszínvonalat képviselő gyártóbázist épít ki a gáz- és gőzturbinás villamos erőművek központi vezérlő egységeinek. A bővítés több mint 100 új munkahelyet teremt, ebből 40 mérnöki pozíció

Az erőművi központi vezérlőegységek (UCP: Unit Control Panel) gyártásának magyarországi kiépítése egy újabb lépés a GE hazai befektetéseinek sorában, amellyel a vállalat tovább erősíti jelenlétét mint az ország legnagyobb amerikai befektetője; 12 500 munkatárssal, 12 gyárral, 3 technológia központtal és 3 regionális üzleti központtal. Az USA vállalatok egyébként a német és osztrák cégek után a harmadik helyet foglalják el az ország iparában.

Az alapkő letételi ünnepségen a cég részéről beszédet mondott Dave Cox, a GE Oil & Gas üzletág gyártásért felelős alelnöke, valamint Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági ügyekért felelős államtitkára.

A GE Oil & Gas üzletág Measurement & Control divíziója piacvezető az érzékelő rendszerek és eszközök, valamint nem roncsoló anyagvizsgálati eszközök tervezésében és gyártásában. A GE Oil & Gas fóti üzemegysége magas minőségi követelményeket kielégítő forgógép felügyeleti és vezérlő rendszereket készít a cég ügyfelei számára. Az új fóti üzemcsarnokban gyártásra kerülő termékeket az üzletág világszerte forgalmazni fogja. A beruházás jelentős lépés a versenyképesség erősítésében, a munkahelyek megtartásában és számuk növelésében, valamint újabb bizonyíték a GE és Magyarország közötti parnerségre, amelyet tavaly stratégiai megállapodásban is rögzítettek. A helyi szakmai tudást és tapasztalatot már most is kiaknázó új fóti üzem a bővítéssel fokozza gyártókapacitását, hatékonyságát és erősíti a vállalat piaci pozícióit. A GE Oil & Gas üzletág érzékelő rendszerek és eszközök tervezésével és gyártásával foglalkozik fóti telephelyén, ahol jelenleg több mint 140 főt foglalkoztat.

"1989-ben érkezett a GE Magyarországra, azóta az ország kulcsfontosságú szerepet játszik a globális cég működésében. Magyarországot a magas hozzáadott értéket képviselő termelés és a képzett munkaerő terén is világszinvonalúnak tartjuk. A tehetséges, magasan képzett, tapasztalt és motivált munkaerő hatalmas előny számunkra. Örülünk, hogy magyarországi jelenlétünket tovább erősíthetjük." – mondta Dave Cox, a GE Oil & Gas üzletág gyártásért felelős globális vezetője.

„A GE az energiaipar világszinten meghatározó szereplője. A most bejelentett beruházás is nagymértékben hozzájárul ahhoz, hogy a magyar mérnökök és szakemberek kitüntetett szerepet kapjanak a világ energiabiztonságának javításában." – hangsúlyozta Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági ügyekért felelős államtitkára. A mostani beruházás részét képezi annak a kormányzati döntésnek, hogy 30 multinacionális nagyiparral kötnek stratégiai megállapodást, közöttük sok amerikai céggel is.

Az ünnepség végén Dave Cox és Szijjártó Péter szelencét helyeztek az alapkőbe, rögzítve a mai történelmi pillanatot sajtótermékekben, cégkiadványokban.

A GE honlapja

Lambert Miklós

ELEKTRONET szerkesztőbizottság elnöke

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény