FőoldalÜzletA jövőt építi a Siemens Afrikában
2013. július 17., szerda ::

A jövőt építi a Siemens Afrikában

Hétszáz gyermek tanulhat majd abban a dél-afrikai Mvezóban 2014 januárjában megnyíló középiskolában, amelynek felépítéséhez a Siemens biztosítja a teljes anyagi és szakértői hátteret. A „Nelson Mandela School of Science and Technology" program keretében épülő intézményben mezőgazdasági, technológiai és mérnöki területeken tanulhatnak majd a fiatalok, akik az oktatásban elsajátítottakat kamatoztatva hozzájárulhatnak a környék gazdasági fellendítéséhez is

A szegényebb dél-afrikai területeken felnövő nemzedék számára az egyetlen kitörési lehetőség a tanulás, az ország vidéki területein azonban kevés középiskola található. A Siemens támogatásával tavaly októberben kezdődött Nelson Mandela School of Science and Technology program hétszáz fiatal számára biztosít jövő évtől továbbtanulási lehetőséget a vállalat finanszírozásával épülő középiskolában. A legmodernebb technológiával felszerelt, Nelson Mandeláról elnevezett középiskola épülete kihasználja majd a megújuló energia nyújtotta lehetőségeket, többek között világítás-automatizálási és esővíz-felhasználási rendszerrel is felszerelik.

A mezőgazdasági, technológiai és mérnöki területek mind-mind hiányszakmának számítanak az országban, így a diákok számára biztosított az elhelyezkedés. A Siemens eddigi legnagyobb szociális projektje a közösség hasznát is szolgálja: Mvezó és környéke számos művelésbe vonható földterülettel rendelkezik, mely az új középiskolának, valamint a fiataloknak hála hamarosan a helybeli lakosság ellátásáért felelhet.

„Az oktatás és a nevelés a Siemens számára befektetés. Befektetés a vállalat és Dél-Afrika jövőjébe. A szakképzési rendszer fejlesztése pedig folyamatos, vissza-vonhatatlan elköteleződés mind a terület lakossága, mind pedig a vállalat és az egész társadalom haszna érdekében." - mondta el Peter Löscher a Siemens vezér-igazgatója.

A német vállalat több mint egy évszázados tapasztalattal rendelkezik az oktatási együttműködés, a szakképzés terén. Az ún. duális – szakmai gyakorlattal kiegészí-tett elméleti – képzés terén magyarországi minta is rendelkezésre áll, itthon két kö-zépiskolában tanulnak diákok a vállalat programja keretében.

A Siemens honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény