FőoldalÜzletNokia: no money
2013. január 29., kedd ::

Nokia: no money

Csaknem másfél évszázados története során először fordul elő, hogy nem vesznek ki nyereséget a Nokiából. A 2011-es üzleti évre még 20 eurócentes osztalékot fizetett a társaság

A Nokia menedzsmentje olyat javasol, ami még soha nem fordult elő a cég 143 éves történetében: a 2012-es üzleti év után ne fizessenek osztalékot. (Mint közismert: a Nokia korábban cellulóz feldolgozással, energiatermeléssel és gumigyártással is foglalkozott, elektronikával csak az 1960-es évektől kezdtek foglalkozni.)

A készülékek és a hozzájuk kapcsolódó szolgáltatások divízió üzemi eredménye 276 millió euróra rúgott, ami az előző időszaki 203 millió eurót jócskán meghaladja. Az értékesítésekben némi eltolódást lehetett látni a Lumia készülékek felé. A negyedik negyedévben 192 euró volt az átlagos eladási ár a Lumiának, ami meghaladja vaskos emelkedés az egy negyedévvel korábbi 160 euróhoz képest. A negyedik negyedév egyébként nem sikerült rosszul a cégnek, 5 eurócentes részvényenkénti nyereséget ért el a Nokia, miközben az elemzők 7 centes veszteséget jeleztek előre. A finn társaság negyedik negyedéves eredménye nyomán egy ideig tartották magukat a cég részvényei, de aztán visszacsúsztak a negatív tartományba.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény