FőoldalÜzletAz Amazoné lehet a Texas Instruments mobil CPU-gyártó részlege
2012. november 07., szerda ::

Az Amazoné lehet a Texas Instruments mobil CPU-gyártó részlege

A Reuters szellőztette meg a hírt, miszerint újabb területen jelenhet meg napjaink egyik legsikeresebb online cége. A kereskedelmi platform a Texas Instruments mobil processzorokat gyártó részlegét vásárolná fel

A tárgyalások már előrehaladottak, a várható üzlet értéke több milliárd dollár lehet. A beruházás azt jelentené, hogy az Amazon a tábla PC-k és az okostelefonok tekintetében egyaránt komoly vetélytársa lehet az Apple-Google-Samsung triónak.

A társaság azért érdeklődik a TI divíziója iránt, mert így szeretne lépéselőnybe kerülni a többi táblagép-gyártóval szemben, illetve ezáltal közvetlenül befolyásolhatja a fejlesztéseket. Az Amazon a Kindle Fire sorozatú készülékeiben a Texas Instruments által készített ARM chipeket használja. A tranzakció lehetővé tenné, hogy a társaság még jobban a tábláihoz igazíthassa a processzorokat és ezáltal csökkenthetők lennének a saját okostelefonja fejlesztési költségei, illetve gyakorlatilag teljes döntési szabadsághoz jutna.

A Texas Instruments néhány héttel ezelőtt bejelentette, hogy a jövőben a chipfejlesztésben az ipari ügyfelekre és más üzleti területekre akar összpontosítani, s az okostelefonokban, illetve a táblákban alkalmazható chipek fejlesztése háttérbe kerülhet. Amennyiben valóban az Amazon tulajdonába kerül a chipgyártó részleg, úgy a TI komoly bevételhez juthat, miközben a tranzakció nem zárja ki azt, hogy a jövőben is kínálhasson processzorokat a mobil eszközökhöz.

Forrás

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény