FőoldalÜzletA nemzetközi vállalatok évente 1,1 trillió dollárt költenek az információra
2012. július 25., szerda ::

A nemzetközi vállalatok évente 1,1 trillió dollárt költenek az információra

A Symantec bejelentette legújabb, vállalati információkezelést vizsgáló kutatásának eredményeit (State of Information Survey), amely rávilágított, hogy az információk védelme és kezelése évente 1,1 trillió dollárt emésztenek fel a vállalatokban világszerte. A bizalmas ügyfél-információktól a szellemi tulajdonig és pénzügyi tranzakciókig, a szervezetek hatalmas mennyiségű adattal rendelkeznek, amely nem csak a versenyképességük és hatékonyságuk növeléséhez elengedhetetlen, de az üzleti életben való maradásukhoz is. Sőt, a felmérés kimutatta, hogy a digitális információk a szervezetek összértékének 49 százalékát teszik ki!

"A szervezetek naponta elképesztő mennyiségű információt termelnek, amely segíti őket az ügyfelek jobb kiszolgálásában és a produktivitásuk növelésében is. Azonban ugyanez az információhalmaz óriási felelősséget jelent, ha nem megfelelően védett. Számottevő versenyelőnyt szerezhetnek azok a vállalatok, amelyek hatékonyan tudják felhasználni információikat szemben azokkal, akik számára ez problémát jelent, és bizonyos esetekben bizony ezen múlhat a siker vagy a kudarc. Az információ értéke növekszik, ahogyan a költsége is - a sikeres vállalatoknak meg kell találniuk a módját, hogy hatékonyan védjék az értékes adatokat, és így maximálisan ki tudják használni a produktivitásra gyakorolt pozitív hatásokat is is" - mondta Teasdale Harold, a Symantec magyarországi vezetője.

Az elveszett információk üzleti következményei
Az üzleti információk elvesztése katasztrófához vezethet. A válaszadók kiemelték az adatvesztés legsúlyosabb hatásait üzleti szempontból, az elsődleges következmények között szerepel az ügyfelek elvesztése (49 százalék), a márka és hírnév sérülése (47 százalék), a bevételek csökkenése (41 százalék), megnövekedett költségek (39 százalék) és zuhanó tőzsdei árak (20 százalék).

Elmaradnak az intézkedések
Mivel sok forog kockán, az információvédelemnek kiemelten fontosnak kell lennie, ám a szervezetek még mindig nehézségekkel küzdenek ezen a téren. Az elmúlt évben a vállalatok 69 százaléka vesztett el valamilyen üzleti információt különböző okok miatt, mint például emberi hiba, hardver hiba, behatolás, elveszett vagy ellopott eszközök következtében. Emellett 69 százalékuk esetében kerültek ki bizalmas információk a vállalattól, 31 százalék pedig szembesült információval kapcsolatos megfelelőségi hibákkal is. Egy másik kihívást a vállalatokon belül tárolt duplikált adatok jelentik, melyek átlagos aránya 42 százalék. A tárolás kihasználtsága is alacsony, mindössze 31 százalék a tűzfalban és 18 százalék azon kívül.

Mindezen kockázatok és hiányosságok miatt a szervezetek a szükségesnél többet költenek az információ tárolására és védelmére. A fő probléma a vállalatok 30 százaléka szerint az adatok növekvő mennyisége - az információ elsöprő erejű terjeszkedése, amely szervezetlen, nehezen hozzáférhető és gyakran máshol duplikált.

A vállalatok adatvédelmének hatékonyságáért a Symantec a következőket tanácsolja:

  • Koncentráljon az információra, ne az eszközre vagy adatközpontra - A "bring-your-own-device' elv (vagyis a személyes mobil eszközök üzleti célú használata) és a felhő elterjedésével az információ többé nem szorul a négy fal közé. A védelemnek az információra kell összpontosítania, nem az eszközre vagy adatközpontra.
  • Nem minden adat egyenértékű - A vállalatoknak külön kell választaniuk a kevésbé fontos adatokat az értékes üzleti információktól, és ennek megfelelően védeni őket.
  • Legyen hatékony - A deduplikáció és az archiválás segítenek a jobb védelem kialakításában, miközben kevesebb tárolásra van szükség. Így lépést tarthat az exponenciálisan növekvő adatmennyiséggel.
  • Az összhang a legfontosabb - Fontos, hogy következetes irányelvet dolgozzon ki az információk tárolásásra és védelmére, amelyet bárhol érvényesíteni lehet: fizikai, virtuális és felhő környezetben egyaránt.
  • Gondoljon a jövőre - Készüljön fel a jövő információs igényeire egy rugalmas infrastruktúra beépítésével, amely támogatja a folyamatos növekedést.

A Symantec honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény