FőoldalÜzletA Lenovo alapítója lemondott az anyavállalat vezetői posztról
2012. június 19., kedd ::

A Lenovo alapítója lemondott az anyavállalat vezetői posztról

A cég hétfői közleménye szerint Liu Csuan-cse, a Lenovo, a világ második PC-gyártójának alapítója az anyavállalat, a Legend Holdings elnöki tisztéről lemondott. A Lenovo Group igazgatóságának elnökségéről Liu még 2011 novemberében lemondott

Az üzletember ugyanakkor a végrehajtó bizottság elnöke marad. A 68 éves Liu utódjául eddigi helyettesét Csu Li-nant javasolta, így a vállalatnál 1989 óta dolgozó Csu váltja.

A Lenovót a sanghaji születésű Liu 1984-ben alapította 200 ezer jüanos alaptőkével, egy tízfős kutatócsoport élén. 2005-ben az ő vezetésével vették meg az IBM PC-részlegét. A cég világpiaci részesedése 2012 első negyedében 13,1 százalék volt, amivel a második helyen állt a HP (17,7 százalék) mögött, megelőzve a Dellt (11,4 százalék). Májusi jelentések szerint a Lenovo Group nettó nyeresége 2011-ben 73 százalékkal - 473 millió dollárra - emelkedett az előző évhez viszonyítva. Árbevételének bővülése 37 százalékos volt, megközelítette a 30 milliárd dollárt. Ezzel a világ PC-gyártói között a leggyorsabb növekedést produkálta.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény