FőoldalÜzletÚjabb elismerés a CityPass kártyarendszernek
2012. május 07., hétfő ::

Újabb elismerés a CityPass kártyarendszernek

A Magyar Innovációs Alapítvány jelentős innovációnak értékelte a hazai fejlesztésű CityPass intelligens közösségi kártyarendszert a XX. Magyar Innovációs Nagydíj pályázaton. A NetLock Kft. egy többszereplős konzorcium vezetőjeként fejlesztette ki a CityPass kártyarendszert, amely hosszú távú, biztonságos megoldást kínál a közösségi szolgáltatások igénybevételére. A hároméves kutatás-fejlesztési időszak után 2011-ben a Debreceni Egyetem több mint 4000 hallgatója és dolgozója, valamint a Magyar Telekom T-City Szolnok Városkártya programja keretében 1000 szolnoki polgár tesztelhette az intelligens kártyarendszert

A sikeres próbaüzem után a CityPass rendszer piaci bevezetése is megkezdődött, és a rendszerkomponensek értékesítése már tavaly 86 millió forint többlet árbevételt jelentett a NetLock Kft. számára. A visszajelzések alapján idén is százmilliós nagyságrendű árbevételre számít a vállalat a kártyarendszer értékesítéséből, továbbá nagy reményeket fűz a közösségi közlekedési jegyrendszerek modernizációs programjához és a külföldi értékesítési lehetőségekhez is.

A Magyar Innovációs Alapítvány minden évben azokat a hazai fejlesztéseket díjazza, amelyek a folyamatos megújuláson keresztül elősegítik a magyar gazdaság növekedését. A díj célja, hogy felhívja a figyelmet a hazai fejlesztésű termékekre és megoldásokra mint a jelentős innováció elismerésben részesített, NetLock Kft. által fejlesztett CityPass kártyarendszerre.

"A CityPass közösségi kártyarendszer lehetővé teszi, hogy egyetlen biztonságos intelligens kártya tároljon olyan érzékeny adatokat, amelyek azonosítási, közlekedési, kereskedelmi, pénzügyi, közigazgatási, oktatási vagy akár szociális szolgáltatások elektronikus igénybevételéhez szükségesek" - emelte ki a kártyarendszer legfontosabb előnyeit Rózsahegyi Zsolt, a NetLock Kft. ügyvezetője. Majd hozzátette: "Az újabb elismerés és a visszajelzések megerősítenek minket abban, hogy továbbra is olyan termékek és szolgáltatások fejlesztésére koncentráljunk, amelyek egyrészt elősegítik a környezettudatos működést, másrészt jövőálló, biztonságos megoldást kínálnak a mindennapokban."

A CityPass honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény