FőoldalÜzlet500 millió forintos lopás az elektronikai gyártótól
2012. április 18., szerda ::

500 millió forintos lopás az elektronikai gyártótól

Rendőrségi hírek szerint egy magyarországi gyárból a dolgozók különféle, általuk gyártott telefonalkatrészeket és kész telefonokat loptak el, amelyeket szintén a gyárban dolgozó orgazdáknak adtak el, akik a fővárosba szállítva továbbértékesítették azokat egy szerb állampolgárságú testvérpárnak

A közel két évig tartó nyomozás eredményéből kiderült, hogy egy olyan nemzetközi orgazda-szervezetet számolt fel a rendőrség, akik okostelefon-alkatrészeket értékesítettek közel félmilliárd forint értékben külföldre. A bűnbanda irányítói csomagküldő szolgálatokon keresztül külföldön, elsősorban a Távol-Keleten értékesítették az átvett alkatrészeket olyan cégeknek, amelyek készülékmásolatok gyártásához használták fel azokat.

A rendőrök múlt csütörtök hajnalban tartott akcióban Mezőkeresztesen két, Nyékládházán, Debrecenben és Tiszavasváriban egy-egy orgazdát vettek őrizetbe, míg a banda egyik tagja önként jelentkezett a rendőrségen. A gyanúsítottak köre a gyári dolgozókkal még bővülhet, ugyanis többük már a rendőrség látókörében van.

A rendőrségi hírből nem derül ki a megkárosított cég neve, azonban az említett településnevek és a profil alapján a Jabilra lehet gyanakodni.

Kovács Péter

Az Elektronet magazin főszerkesztője...

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény