FőoldalÜzletJavítsa üzletmenet-folytonosságát Fujitsu szerverekkel
2012. április 02., hétfő ::

Javítsa üzletmenet-folytonosságát Fujitsu szerverekkel

A Fujitsu új belépő szintű szervere nagymértékben javítja a kisvállalatok és mikro vállalkozások üzletmenet-folytonosságát. A PRIMERGY MX130 szerver második generációja átfogó védelmet nyújt a kisebb szervezeteknek, amelyek "összetákolt" IT-rendszereiben még egy kevésbé jelentős hiba is végzetes leálláshoz vezethet és hozzáférhetetlenné teheti a kritikus üzleti adatokat

A PRIMERGY MX130 S2 költséghatékony, bővíthető és egyszerű mégis profi első szerver a kisvállalatok üzletmenet-folytonosságának javítására. Valódi szerver minőségű, stabil platform a konszolidációhoz és a céges adatok védelméhez, amely hathatósabb alternatívát kínál a fájlmegosztás és az együttműködés terén, mint az otthoni technológiákra épülő adatmegosztás (pl. USB-alapú adattárolás és e-mail mellékletek küldése).

A PRIMERGY MX130 S2 fő erőssége az egyszerű használat és a rugalmasság. A rendszert még az informatikában járatlan felhasználó is egyszerűen adminisztrálhatja a Fujitsu ServerView felügyeleti szoftvereivel. A szoftvercsomag optimalizálja a rendszerbeállításokat, folyamatosan figyeli a rendszerállapotot és széles körben vizsgálja és elemzi a potenciális hibaforrásokat. Mindezzel hozzájárul a szerver magas szintű rendelkezésre állásához.

Az új szerver gyorsan és egyszerűen üzembe állítható a ServerView Installation Manager szoftverrel. A versenytárs belépő szintű modellekkel ellentétben a Fujitsu PRIMERGY MX130 S2 szervert az ügyfelek saját specifikációjuk szerint előkonfigurálva is megrendelhetik a Fujitsu SELECT partnereitől. Ebben az esetben a kiszállítás után nincs más dolguk, mint csatlakoztatni a kábeleket és bekapcsolni a rendszert.

A rugalmasságot fokozza, hogy a PRIMERGY MX130 S2 támogatja a Microsoft MultiPoint Servert1, és így vékonykliens-alapú hálózat futtatására is használható. Szintén jól együttműködik a Microsoft Small Business Server Essentials 2011 megoldással, amelynek segítségével a kisebb felhasználói csoportok gyakorlatilag bárhonnan védhetik, rendszerezhetik és elérhetik üzleti információikat.

Jens-Peter Seick, a Fujitsu Technology Solutions termékfejlesztési csoportjának alelnöke így nyilatkozott az új rendszerről: "a működéshez létfontosságú adatok szempontjából kockázatot jelent, hogy a mikro vállalkozások környezete gyakran 'toldozott-foldozott' és otthoni felhasználásra szánt technológiákra épül. Pedig adathozzáférés hiányában az ilyen vállalatok többsége egyszerűen életképtelen. Erre a problémára reagálva vezettük be új szervermodellünket, amely magas biztonsági és megbízhatósági szinttel garantálja a mikro vállalkozások üzletmenet-folytonosságát - természetesen mikro-áron."

Megbízhatóság és hatékonyság
A PRIMERGY MX130 S2 a Fujitsu PRIMERGY x86 szervercsalád belépő szintű tagja, a PRIMERGY-től megszokott megbízhatósággal és hatékonysággal. Kategóriavezető energiahatékonysága minimumra szorítja a működési költséget, innovatív kialakítása pedig a méret mellett a működési zajt is csökkenti. Így a szerver kisebb irodában is jól használható.

A PRIMERGY MX130 belépő szintű web-hosting rendszernek is alkalmas. Az első generációs PRIMERGY MX130 S1 modellt széles körben használják ezen a területen. Ilyen szerver működik például az itergenia AG strasbourgi adatközpontjában, amelyet Európa egyik legzöldebb adatközpontjaként tartanak számon.

Thomas Strohe, az intergenia AG társalapítója és igazgatósági tagja így értékelte a rendszert: "A Fujitsu PRIMERGY MX130 S1 mindent tud, ami a legújabb szervergenerációtól elvárható. Rendkívül intelligens és energia hatékony megoldás, amelynek ultrakompakt kialakítása csúcsteljesítménnyel párosul."

Műszaki specifikáció:

  • AMD Phenom II, AMD Athlon X2 vagy AMD Sempron processzor
  • 2 GiB - 16 GiB RAM
  • Bővítési lehetőségek: 4×3,5"-es HDD slimline ODD-vel, vagy 4×2,5"-es HDD és RDX slimline ODD-vel párhuzamosan, vagy 6×2,5"-es HDD
  • 12×USB-port
  • DVD-ROM
  • Windows Small Business Server 2011 támogatás
  • Opcionális 1 Gib-es külső LAN kártya a belső 1 Gib-es LAN kártya mellett

A Fujitsu PRIMERGY MX130 S2 már rendelhető. Piaci bevezetése, ára és konfigurációja régiónként eltér.

1. A támogatás csak a CEMEA&I régióban (kontinentális Európa, Közel-Kelet, Afrika és India) áll rendelkezésre.

A Fujitsu kapcsolódó honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény