FőoldalÜzletA Bosch foglalja el a Nokia helyét Kolozsváron?
2012. február 03., péntek ::

A Bosch foglalja el a Nokia helyét Kolozsváron?

A román kormány állami támogatást kíván nyújtani a német Bosch csoportnak, amely a Nokia által elhagyott Kolozsvár közeli ipari parkban szándékszik megtelepedni. A román kormány közleményben tudatta, hogy Emil Boc miniszterelnök fogadta csütörtök délelőtt Günther Gausst, a német társaság autóvillamossági részlegének alelnökét, aki a társaság kolozsvári terveiről tájékoztatta a kormányfőt. Emil Boc kijelentette, a román kormány kész állami támogatást nyújtani a munkahelyeket létrehozó társaságoknak, a Bosch esetében is ezt teszi.

Román sajtóhírek szerint a Bosch csoport mintegy 77 millió eurót fektet be, és első lépésben 300 új munkahelyet hoz létre a Kolozsvár közelében levő nemeszsuki ipari parkban, ahonnan 2011 év végén távozott a Nokia. A társaság autóvillamossági részlege 215 ezer négyzetméteres ipari terület bérlésére készül szerződést kötni.

A Bosch társaság jelenleg három gyárat működtet Romániában. A bukaresti, balázsfalvi és temesvári gyárban összesen mintegy 1100 alkalmazottat foglalkoztat.

Kovács Péter

Az Elektronet magazin főszerkesztője...

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény