FőoldalÜzletTúltermelés az e-autók akkumulátorpiacán
2012. január 12., csütörtök ::

Túltermelés az e-autók akkumulátorpiacán

A jelek szerint kevesebb akkumulátor is elég az elektromos autók gyártói számára. Az elektromos autók ismételt színrelépése óta attól félnek a konstruktőrök, hogy az energiatároló rendszerek beszállítói sem technológiában, sem gyártási kapacitásban nem fognak tudni lépést tartani a piaci igényekkel. Most azonban egyes elemzők szerint hamarosan tekintélyes túlkínálat mutatkozhat az akkupiacon.

car-battery 420-420x0A kialakult helyzet azonban nem annyira örvendetes, mint az az első pillanatban látszik. Ugyanis a feleslegről nem az akkumulátorok gyártói tehetnek - a villanyautók piaca nem nő olyan ütemben, mint azt a járműgyártók elképzelték. Nem elég, hogy több autógyártó is késlekedik a termelés beindításával, a már most működők közül is több kénytelen volt abbahagyni a gyártást. Ez utóbbiakhoz tartozik az e-autók egyik nagy öregje, a norvég Think is, amely a legújabb hírek szerint orosz segítséggel próbálja meg túlélni a csődöt.

A piaci megtorpanás egyébként az akkumulátorpiacnak sem tesz jót, hiszen sokan komoly beruházásokkal készültek, amelyek megtérülése (a jármű gyártóoldali csúszások miatt) most veszélybe került, ez pedig a technológia prognosztizált áresésére, és ezzel az egész piac fellendülésére is hatással lehet.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény