FőoldalÜzletTelepresence - az üzleti megbeszélések új dimenziója
2009. szeptember 02., szerda ::

Telepresence - az üzleti megbeszélések új dimenziója

Telepresence
Jelentős mértékű megtakarítást érhetnek el a nagyvállalatok, ha a távoli helyszíneken zajló konferenciák helyett a videokonferenciákat részesítik előnyben, amelyeknek a legújabb innovációit képviseli a telepresence. A videokonferencia-megoldások következő generációja, a telepresence olyan élményben részesíti a felhasználókat, amelyben korábban nem lehetett részük. A rendszer segítségével tárgyalópartnerünk - legyen akár a Föld másik oldalán is - valósággal beléphet irodánkba. A hagyományos videokonferenciák nyújtotta élménytől eltérően, a telepresence térhatású, naturális hanggal, folyamatos, nagy felbontású és életnagyságú képpel kápráztatja el a felhasználókat


A T-Systems biztosította telepresence rendszer új távlatokat nyit a tárgyalások világában: olyan különböző kontinenseken dolgozó emberek léphetnek kapcsolatba egymással, akik a valódi életben sohasem találkozhatnának. Ennek a technikának köszönhetően azonban láthatják egymás gesztusait, megfigyelhetik a sokatmondó metakommunikációt, vagy a legegyszerűbb példánál maradva, felvehetik az oly fontos szemkontaktust. Ugyankkor a telepresence révén felbecsülhetetlen értékű időt és energiát is megtakaríthatunk. Egyetlen példa: a Magyar Telekomnak négy környező országban - Bulgáriában, Macedóniában, Montenegróban, valamint Romániában - üzemel tagvállalata. A vállalatok közötti sikeres együttműködés egyik feltétele a rendszeres személyes kapcsolattartás. A kényszerű utazás rengeteg időt és energiát emésztett fel a munkatársak életéből. A vállalat ezért döntött a telepresence-rendszer kiépítése mellett, így az utazáshoz kapcsolódó költségekből 35%-ot sikerült megtakarítaniuk.
Fontos érv a kiépítése mellett az is, hogy a telepresence-rendszer használatához az alapvető számítógép-kezelői ismeretek maximálisan elegendőek. A hívás lebonyolítása nagyjából akkora felkészültséget kíván meg a felhasználóktól, mint egy telefonbeszélgetésé.
A rendszert jelenleg nemzetközi nagyvállalatok használják, olyanok, amelyeknek fontos a globális kommunikáció. A közeljövőbe tekintve azonban azzal számolhatunk, hogy a technológia egyre szélesebb rétegek számára lesz elérhető. A telepresence működéséhez nem kell kivételes infrastruktúrát kiépíteni. Az egykijelzős rendszer az 5 Mibit/s sebességű hálózaton tökéletesen üzemel. A jelenleg hazánkban kiépített adatkommunikációs infrastruktúra jellemzően alkalmas a rendszer kiszolgálására.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény