FőoldalÜzletMeghirdették a 21. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny-t
2011. november 15., kedd ::

Meghirdették a 21. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny-t

A Magyar Innovációs Szövetség 21. alkalommal hirdette meg az Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyt, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium és a Duna Televízió közreműködésével, 2011. november 15-én, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala Konferenciatermében, a Tudomány Napja alkalmából

Az eseményt Dr. Bendzsel Miklós, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala elnöke, mint a verseny zsűrielnök-helyettese és egyben támogatója nyitotta meg. Ezután dr. Pakucs János, a szervezőbizottság elnöke és a Magyar Innovációs Szövetség tiszteletbeli elnöke ismertette az idei verseny feltételeit.

A 21. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyen egyénileg vagy kétfős csapatokban indulhatnak az 1991. október 1. és 1998. augusztus 31. között született, Magyarországon tanuló vagy végzett fiatalok. A pályázaton részt vehetnek határon túli magyar fiatalok is. A nyertesek pénzjutalmat kapnak (díjalap közel 2,5 M Ft), ill. többletpontot a műszaki, természettudományos egyetemi, főiskolai karokon. A legjobb, maximum három pályázat pedig részt vehet 2012. szeptember 21-26. között az EU Fiatal Tudósok Versenyén, Pozsonyban.

A hazai verseny első beadási határideje 2012. január 9., amikorra legfeljebb két oldalban kell ismertetni a megoldandó természettudományos, műszaki problémára irányuló ötletet. (A részletes felhívás a www.innovacio.hu portálon olvasható.)

A rendezvényen bemutatkoztak a 2011. évben rendezett nemzetközi versenyeken sikeresen szerepelt magyar fiatalok (Böröczki Zoltán, a houstoni I-SWEEP fenntarthatósági olimpia bronzérmese, Ócsvári Áron, az idei Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny 1. helyezettje, Biró Enikő, a Swiss Talent Forum résztvevője és Orgován József, a Google idei különdíjasa).

A szakmai program Dr. Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter előadásával folytatódott, aki a NEFMI, a verseny társzervezőjének vezetőjeként köszöntötte a résztvevőket.
Végezetül Daru Gábor intendáns, mint a verseny fő médiatámogatójának, a Duna Televíziónak a képviselője mondott köszöntőt.


Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény