FőoldalÜzletEgységesítik az e-autók csatlakozóit
2011. november 08., kedd ::

Egységesítik az e-autók csatlakozóit

Az Audi, a BMW, a Daimler, a Ford, a General Motors (GM), a Porsche és a Volkswagen megállapodást kötöttek arról, hogy azonos csatlakozást használnak az elektromos járművek feltöltő portjain Európában és az USA-ban. Céljuk, hogy ezzel is elősegítsék az elektromos járművek elterjedését

A szabványos kombinált feltöltő rendszer minden feltöltési módszert integrál, azonos bemeneti/töltési csatlakozóval és azonos kommunikációs módszerrel az autó és a feltöltő állomás közt. Ennek köszönhetően lehetővé válik, hogy az említett márkák járművei ugyanazokat a feltöltő állomásokat használják. Mindez segít abban, hogy az autógyárak egyszerűsítsék termékeiket, nemzetközi szinten is felgyorsíthatja a közös rendszerek kiépítését, és - ami a legfontosabb - a tulajdonosok számára egyszerűbbé válik az elektromos autók használata.

Az autógyártók arról is megállapodtak, hogy kommunikációs protokollként a HomePlug Green Phy rendszert használják. Ez a megoldás megkönnyíti az elektromos járművek integrációját a jövő intelligens elektromos hálózataiba.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény